Υποκλοπές: Συνάντηση Τσίπρα με πρόεδρο ΑΔΑΕ και σφοδρή σύγκρουση με ΝΔ

Έντονη αντίδραση Οικονόμου: Θεσμικό ατόπημα του κ. Ράμμου   

Αλέξης Τσίπρας ΑΔΑΕ
O Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο (φωτογραφία Ευρωκίνηση/ Σ.Δημητρόπουλος) 

Νέα σφοδρή σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για το ζήτημα των υποκλοπών προκάλεσε  η συνάντηση  του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και η δήλωσή του στη συνέχεια ότι «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».   

Τσίπρας για νέα επιστολή προέδρου ΑΔΑΕ: Το παρακράτος θα αποκαλυφθεί

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» δήλωσε συγκεκριμένα  ο κ. Τσίπρας, κατά την έξοδό του από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)  και τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Χρήστο Ράμμο.

Με εκπλήξεις και «διάσημους» τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις εκλογές  

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» δήλωσε o κ. Τσίπρας 

Γ. Οικονόμου: Όσα πράττει ο κ. Ράμμος συνιστούν θεσμικό και πολιτικό ατόπημα  

«Η κυβέρνηση στηρίζει απροϋπόθετα και συνδράμει ενεργά, μέσω των δημοσίων αρχών, την ελληνική Δικαιοσύνη στο έργο που έχει αναλάβει για την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης» σχολίασε σε δήλωση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο θέμα των επισυνδέσεων και στη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Οικονόμου για εκλογές: Από την άνοιξη και μετά ίσως ξεκινήσει η διαδικασία

Ο κ.Οικονόμου αναφέρει ότι «οι επισυνδέσεις αυτές, κατηγορηματικά, δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης» και ότι «καμιά ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν περιήλθε ποτέ σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ πως «προφανώς, φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο» και  ότι «τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό» 

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι «η σιωπή μας όλο αυτό το διάστημα δε συνιστούσε αδυναμία, αλλά στάση ευθύνης απέναντι σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν η ΑΔΑΕ: μια Αρχή πραγματικά ανεξάρτητη που θα λειτουργούσε στο πλαίσιο που το Σύνταγμα ορίζει. Σήμερα όμως εξέλειπε κάθε αμφιβολία».

Έκανε επίσης λόγο για «ρυπαρά δίκτυα που διοχέτευαν συστηματικά και προνομιακά υλικό»  και προσέθεσε ότι «η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να φέρει γρήγορα στο φως την πραγματική διάσταση της υπόθεσης αυτής και ποια ρυπαρά δίκτυα διοχέτευαν προνομιακά και συστηματικά υλικό και πληροφορίες σε συγκεκριμένους μηχανισμούς. Ρυπαρά δίκτυα που, προσπαθώντας με τυφλό μένος να πλήξουν την Κυβέρνηση, δρουν τελικά σε βάρος της Πατρίδας». 

Συνάντηση Τσίπρα με την Πρόεδρο της Σακελλαροπούλου    

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το τέλος της οποίας ζήτησε εκ νέου την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top