Οικονόμου για εκλογές: Από την άνοιξη και μετά ίσως ξεκινήσει η διαδικασία

«Παροδικό το φαινόμενο» δήλωσε για την έλλειψη φαρμάκων  

Τι μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις ημερομηνίες εκλογών σε Ελλάδα – Τουρκία

«Για να προκύψει μία Κυβέρνηση σταθερή, συμπαγής, μια Κυβέρνηση σαν κι αυτή που πρέπει να έχει μία χώρα σαν την Ελλάδα στο περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Από την Άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών», δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον Σκάι 100,3.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σ' αυτό το κομμάτι ήταν απολύτως συνεπής σε αυτό που είχε πει, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης.

«Εμείς επίμονα λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και υπήρχε έντονη αμφισβήτηση γι' αυτό. Λέγαμε ότι δεν θα παίξουμε θεσμικά με τις εκλογές, δεν θα γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου» υπογράμμισε. 

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ δήλωσε ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. «Ανακοινώσεις ονομάτων στελεχών που δεν ήταν βουλευτές, για την περιφέρεια στην οποία θα δραστηριοποιηθούν, έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου 8-9 μήνες. Και μάλιστα, όταν ξεκινούσε αυτή η διαδικασία, έλεγαν κάποιοι ότι για να ανακοινώνονται ονόματα είναι κοντά οι εκλογές. Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έτσι κι αλλιώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι συμπληρωμένα, ολοκληρωμένα, με την έννοια ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ξανά υποψήφια. Πάντα όμως θα υπάρχει μια ισχυρή δόση ανανέωσης. Καινούρια πρόσωπα που θα δοκιμαστούν στο στίβο της πολιτικής, που θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους». 

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό και τους ταξιδιώτες από την Κίνα 

Αναφερόμενος στο θέμα του κορωνοϊού και των ταξιδιωτών από την Κίνα είπε ότι θα είναι κοινή η αντιμετώπιση όλων των κρατών της Ευρώπης με βάση τις συστάσεις που αποφασίστηκαν χθες. «Παρακολουθούμε το θέμα. Δεν υπάρχει η ανάγκη κάποιας ακραίας αντιμετώπισης ή κάποιου πανικού. Είναι μια κατάσταση ελεγχόμενη. Θα υιοθετήσουμε, φαντάζομαι, μέρος των συστάσεων αυτών, θα έχουμε τον νου μας και έτσι θα προχωρήσουμε, ο κόσμος, ο πλανήτης, ανάμεσα σε αυτούς και η χώρα μας» τόνισε.  

Κορωνοϊός Κίνα: Συναγερμός στο Μαξίμου- Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

 

‘Ελλειψη φαρμάκων: «Παροδικό το φαινόμενο»  

Για το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην εκτίμηση είναι ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό και ότι συνδέεται με την έλλειψη των πρώτων υλών, την αυξημένη ζήτηση και προφανώς την έξαρση των ιώσεων που έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανακοινώσεις Πλεύρη: Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση φάρμακα σε έλλειψη 

«Πρέπει να είναι κανείς απόλυτα φανατισμένος κομματικά για να μην αντιλαμβάνεται την παγκόσμια διάσταση του προβλήματος. Και είναι πολύ μεγάλος υποκριτής αν δεν καταλαβαίνει πως οι κινήσεις που η έχει κάνει η Κυβέρνηση μας έχουν βοηθήσει έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα σε πολύ μικρότερο μέγεθος, απ' ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος, απ' ό,τι η υπόλοιπη Ευρώπη. Αν ρίξει κανείς μια ματιά τι συμβαίνει στην Αμερική, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, αντιλαμβάνεται ότι η χώρα μας και τώρα αντιμετωπίζει με πολύ μεγαλύτερη επάρκεια και το πρόβλημα αυτό» υποστήριξε,  

Για τουρκικές προκλήσεις: Η Ελλάδα δεν απειλείται, δεν πανικοβάλλεται, δεν τρομοκρατείται

Τέλος σχετικά με τη στάση της Τουρκίας, την ακραία ρητορική Τούρκων αξιωματούχων τόνισε ότι η χώρα είναι και ψύχραιμη και έτοιμη να διαχειριστεί την οποιαδήποτε πρόκληση.

Εκλογές σχεδόν τις ίδιες ημερομηνίες σε Ελλάδα – Τουρκία!   

«Η Ελλάδα δεν απειλείται, δεν πανικοβάλλεται, δεν τρομοκρατείται. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί εξαιτίας μιας πολιτικής που την έχει θωρακίσει αμυντικά, έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα και έχει διευρύνει την εμβέλεια των απόψεών μας σε όλο τον κόσμο, σε συμμάχους, σε εταίρους, σε μεγάλες δυνάμεις. Είμαστε ψύχραιμοι. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, με αποτελεσματικότητα να διαχειριστούμε κάθε πρόκληση πάντοτε στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και πάντοτε απολύτως ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στην εθνική μας κυριαρχία», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top