Εκλογές σχεδόν τις ίδιες ημερομηνίες σε Ελλάδα – Τουρκία!   

Τα εκλογικά σενάρια και το κρίσιμο «μεσοδιάστημα»

Τι μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις ημερομηνίες εκλογών σε Ελλάδα – Τουρκία  

Σχεδόν... παράλληλες κάλπες φαίνεται ότι θα στηθούν σε Ελλάδα και Τουρκία!  Η Κατερίνα Τσαμούρη μετέδωσε από το υπουργείο Εξωτερικών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις τελευταίες πληροφορίες για τις επικρατέστερες ημερομηνίες εκλογών στις δύο χώρες και το σκεπτικό πίσω απ' αυτές. 

Τουρκία: «Mπαράζ» παραβιάσεων στο Αιγαίο - Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα

Όπως ανέφερε, προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει μεγάλη περίοδος ακυβερνησίας, μεταξύ 1ης και της 2ης κάλπης, όσο υπάρχει απέναντι ένας... ανεξέλεγκτος Ερντογάν. 

Ο χρόνος εκλογών στην Τουρκία κρίνει την ημερομηνία τους στην Ελλάδα 

Μητσοτάκης: εκλογές από τον Απρίλιο και μετά 

Στην Τουρκία τα δημοσιεύματα θέλουν τον Σουλτάνο και τον ακροδεξιό του εταίρο Μπαχτσελί να έχουν «κυκλώσει» την 14η Μαίου. 

Ακραίος ο Ερντογάν: Καθίστε φρόνιμα και δε θα σας χτυπήσουμε με πυραύλους

Στην Ελλάδα, φαίνεται ότι πάμε σε εκλογές από Απρίλιο και μετά σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις περιοδείες και την επίσπευση του νομοθετικού έργου, «έδειξε» ότι σκέφτεται και το ενδεχόμενο να γίνουν οι εκλογές προς τα τέλη Μαΐου! 

Μητσοτάκης: «Από τον Απρίλιο και μετά οι εκλογές»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, η  Τουρκία θα έχει 2 εβδομάδες μετά την πρώτη κάλπη, αν ο Ερντογάν δεν «πιάσει» το όριο του 50% στον πρώτο γύρο,  ενώ η Ελλάδα θα έχει περίπου 35 ημέρες μετά την πρώτη κάλπη, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top