Τουρκία: «Mπαράζ» παραβιάσεων στο Αιγαίο - Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα

Δένδιας: «Πρωτόγνωρο κρεσέντο προκλήσεων»

Δείτε το ρεπορτάζ από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Νέο «μπαράζ» μαζικών παραβιάσεων σημειώθηκε στο Αιγαίο, όπου έκανε «ποδαρικό» για το 2023 η Τουρκία, δείχνοντας τις προθέσεις της και για τη νέα χρονιά. 

Π. Κατσαρός: «Η Τουρκία βρίσκεται σε παροξυσμό»

Το «κοντέρ» έγραψε σήμερα δεκάδες παραβιάσεις οπλισμένων αεροσκαφών, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση στον Έβρο και τα νησιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη για το STAR. Μάλιστα, το Γενικό Επιτελείο του Στρατού έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο με τις δεκάδες ασκήσεις που έκαναν οι μονάδες του τη χρονιά που έφυγε, στα νησιά και τον Έβρο, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα ετοιμότητας και αποτροπής.  

Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για κλιμάκωση έντασης

Στην απέναντι πλευρά, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορεί την Αθήνα ότι προκαλεί την ένταση για εσωτερικούς λόγους, αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει η Άγκυρα.  «Κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί για να καλύψουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, συνεχώς και εσκεμμένα οδεύουν σε μια κλιμάκωση της έντασης.», σημειώνει.

Τουρκία: Ανοιχτό «παράθυρο» για πρόωρες εκλογές άφησε ο Ομέρ Τσελίκ

Πάντως, ο Ερντογάν χαρακτηρίζει την Τουρκία ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, παρόλο που οι υπουργοί του καταφέρονται νυχθημερόν κατά της Δύσης.

Δένδιας: «Πρωτόγνωρο κρεσέντο προκλήσεων»

«Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο ως προς τη διάρκεια και την έντασή του κρεσέντο αμφισβητήσεων και προκλήσεων, το οποίο πόρρω απέχει από κάθε έννοια καλής γειτονίας.», υπογραμμίζει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας στα Επίκαιρα.

Ο Aντιπτέραρχος ε.α, Παναγιώτη Κατσαρός μιλά για τις τουρκικές παραβιάσεις στο STAR 

Εντωμεταξύ, τα τουρκικά κανάλια δείχνουν να ενοχλούνται από τη συνεχή ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. «Η Ελλάδα που έχει μπει σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία και το νέο έτος θέλει να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. (…) Πρώτος τους στόχος είναι η προμήθεια πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ.», αναφέρει το Haber Global. 

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top