Follow up στο debate από Τσίπρα με επίθεση σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

«Νόνο με προοδευτική κυβέρνηση οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν» υποστήριξε

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τις υποκλοπές με αφορμή το debate (video ΣΥΡΙΖΑ) 

Στο ζήτημα των υποκλοπών επανήλθε με αφορμή το χθεσινό debate ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση που έκανε σήμερα, εξερχόμενος από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Debate: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές

«Από τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών προέκυψε μια σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών κι ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Τσίπρας: Ας δώσει σήμερα ο Μητσοτάκης απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις

«Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο, προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή και γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε - η εισαγγελέας της ΕΥΠ - τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις, γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της και γιατί 9 μήνες μετά η Δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Ήμουν κι εγώ στο πρώτο debate με Μητσοτάκη – Ανδρέα – Φλωράκη!  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε επίσης ότι «η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη. Μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη». «Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν», σημείωσε.

Debate - Ανδρουλάκης για συνεργασίες: Ναι στη σταθερότητα, όχι στην παρακμή

 

 

Η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου στον Αλέξη Τσίπρα 

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος δήλωσε, επικακούμενος και άνοδο της Ελλάδας στον «Δείκτη Δημοκρατίας», σύμφωνα με τον Economist:     

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας , όπως το συνηθίζει, να δημιουργήσει εντυπώσεις λόγω της χαμηλής απήχησης που είχαν τα μηνύματά του στο χθεσινό debate, μια μέρα μετά,  ανακαλύπτει «σκάνδαλο». Αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός στο debate δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αναφέρει επί λέξει τον τίτλο του περιοδικού Economist που, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας, κατατάσσει την Ελλάδα στη φετινή έκδοση τού «Δείκτη Δημοκρατίας», 9 θέσεις ψηλότερα σε ετήσια βάση και 14 θέσεις ψηλότερα από το 2018. O τίτλος του άρθρου είναι: Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική βελτίωση παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. (Greece: a big improver despite the spyware scandal). Η αναφορά ήταν σαφής, όσο και αν προσπαθεί να τη διαστρεβλώσει ο κ. Τσίπρας.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης στην οποία -σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα- έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top