Παύεται η διοίκηση του Βενιζέλειου νοσοκομείου με εντολή Χρυσοχοϊδη

«Ξηλώνονται» ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου

Αποκαλυπτική αυτοψία για τις συνθήκες στο «Αγία Όλγα» όπου με απόφαση Χρυσοχοϊδη παύθηκε στις 3 Οκτωβρίου η διοίκηση του νοσοκομείου  / Βίντεο αρχείου από δελτίο ειδήσεων Star (03.10.23)

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Χρυσοχοΐδης: Νέες διοικήσεις σε όλα τα νοσοκομεία ως το τέλος του έτους

Η απόφαση για παύση του Διοικητή και της Αναπληρώτριας Διοικήτριας, έρχεται μετά την επίσκεψη χθες Δευτέρα 16 Οκτωβρίου του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Ηράκλειο, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη και είχε επαφές με φορείς της υγείας, με επίκεντρο τα προβλήματα που εντοπίζονται στο Νοσοκομείο, ανακοινώνοντας σειρά μέτρων, για την επίλυσή τους.

Η απόφαση για την παύση του Διοικητή και της Αναπληρώτριας Διοικήτρια του νοσοκομείου έχουν να κάνουν με τη δυστοκία να ανταποκριθούν στα προβλήματα του νοσοκομείου. 

Εικόνες ντροπής στο «Αγία Όλγα» - Αποκαλυπτική αυτοψία Star

Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο, η παύση του διοικητή του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά», ενώ στις 3 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας είχε προχωρήσει και στην παύση της διοίκησης του «Αγία Όλγα» για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο νοσοκομείο.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει για το θέμα: «Όταν ορκίστηκα υπουργός Υγείας κάναμε μία τηλεδιάσκεψη και κατέστησα σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης ευθύνη για ζητήματα που άπτονται της υγιεινής των χώρων του νοσοκομείου αλλά και των ασθενών».

Είχε προειδοποιήσει μάλιστα τους διοικητές των νοσοκομείων να είναι «σε επαγρύπνηση». «Δε θα υπάρξει ανοχή απέναντι σε αυτό. Υπάρχει ένα ζήτημα ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «έως το τέλος του χρόνου θα έχουμε νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top