Εικόνες ντροπής στο «Αγία Όλγα» - Αποκαλυπτική αυτοψία Star

«Καρατομήθηκε» η διοίκηση του νοσοκομείου

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έπαυσε από τα καθήκοντά της τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», έπειτα από τις εικόνες ντροπής που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» 

Ο Βαγγέλης Γκούμας βρέθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα με την κάμερα του Star, αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Εικόνες ντροπής και αγανάκτησης που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Ασθενείς με ψυχολογικά προβλήματα που πρέπει να νοσηλεύονται σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, βίωναν τη νοσηλεία τους σε δωμάτια-τρώγλες υπό άθλιες συνθήκες. Έβλεπαν σοβάδες από τα ταβάνια να πέφτουν πάνω στα κρεβάτια τους, σάπιους τοίχους, βρώμικες τουαλέτες γεμάτες κατσαρίδες.  

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:

Εικόνες ντροπής στο «Αγία Όλγα»

Εικόνες ντροπής στο «Αγία Όλγα»

Εικόνες ντροπής στο «Αγία Όλγα»

Εικόνες ντροπής στο «Αγία Όλγα»

Εικόνες ντροπής στο «Αγία Όλγα»

Όλα αυτά τα υπέμεναν οι ασθενείς, χωρίς να έχουν τη δύναμη να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας. Ωστόσο, κατόπιν καταγγελιών των εργαζομένων, ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου, και η αντιπροσωπεία που έστειλε ο υπουργός Υγείας στο νοσοκομείο πραγματοποίησε σχετικούς ελέγχους που οδήγησαν στην «καρατόμηση» της διοίκησης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας 

«Η καλή κατάσταση των νοσοκομειακών χώρων, ώστε να διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό είναι  αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας. 

Επειδή πολλά νοσοκομεία έχουν πεπαλαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανακαίνιση και αναβάθμισή τους με τη διάθεση σημαντικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ.  Για τις ψυχιατρικές κλινικές είναι σε εξέλιξη, ήδη, η υλοποίηση προγράμματος για την αναβάθμισή τους, συνολικού ύψους 3.5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Παρά ταύτα, και έως την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους,  ζητήθηκε εμφατικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής των υγειονομικών περιφερειών να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας. 

Η εντολή αυτή δόθηκε από την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με διοικητές και περιφερειάρχες με την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη με την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα»,  με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου .

Με εντολή του Υπουργού Υγείας η διοίκηση του νοσοκομείου παύεται από τα καθήκοντά της, ενώ ξεκίνησαν ήδη εργασίες προσωρινής αποκατάστασης, ώστε η πτέρυγα να είναι λειτουργική και οι συνθήκες ανθρώπινες για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους».


 


                  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top