Μακελειό Λούτσα: Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι μετά τις απολογίες τους

Κατηγορούνται ότι ήταν στην ομάδα των εκτελεστών των έξι ομοεθνών τους

Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο πριν από την εκτέλεση των έξι στη Λούτσα / Βίντεο αρχείου από δελτίο ειδήσεων Star

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στη φονική ενέδρα κατά των έξι συμπατριωτών τους, τον Σεπτέμβριο στη Λούτσα.

Μακελειό Λούτσα: Ο ρόλος του Τούρκου που συνελήφθη – Ήταν το καρφί;

Οι δύο κατηγορούμενοι, 32 και 28 ετών, οι απολογίες των οποίων ξεκίνησαν στις δύο χθες το μεσημέρι και ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα Δευτέρας, φέρονται να ήταν ανάμεσα στην ομάδα των εκτελεστών που διέπραξαν τη μαζική δολοφονία των συμπατριωτών τους στους οποίους στήθηκε ενέδρα.

Οι έξι Τούρκοι που δολοφονήθηκαν στη Λούτσα

Οι έξι Τούρκοι που δολοφονήθηκαν στη Λούτσα / Milliyet

Μετά τις απολογίες τους, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους δύο αλλοδαπούς που είναι αντιμέτωποι με κατηγορητήριο που αφορά ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και οι δύο κατηγορούμενοι, που απολογήθηκαν χωρίς να καταθέσουν γραπτό υπόμνημα, αρνούνται ότι συμμετείχαν στη μαζική δολοφονία.

Μακελειό Λούτσα: Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι μετά τις απολογίες τους

Η φονική ενέδρα κατά των έξι Τούρκων πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Λούτσα / Eurokinissi

Μακελειό στη Λούτσα: Βρέθηκε ένα από τα όπλα της δολοφονίας των έξι Τούρκων

Όσον αφορά τον 32χρονο κατηγορούμενο, στον οποίο αποδίδεται ότι οδήγησε σκόπιμα τα έξι θύματα στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας, φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού πως στράφηκε εναντίον τους.

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχεται ότι ήταν ο οδηγός του μπλε αυτοκινήτου με τις γερμανικές πινακίδες που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, αλλά αρνείται ότι δολοφόνησε τους έξι, ισχυριζόμενος πως ήταν φίλοι του.

Μεταξύ των εγγράφων που φαίνεται να προσκόμισε προς επίρρωση των ισχυρισμών του, επικαλέστηκε και την έκθεση της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών που αναφέρει πως δεν εντοπίστηκαν στα ρούχα του ίχνη πυρίτιδας.

Λούτσα: «Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε, θα σας σκοτώσουν»

Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να είπε πως δε γνωρίζει κανένα από τα θύματα, ενώ αρνείται την παρουσία του στο σημείο της δολοφονίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top