'Εκθεση - φωτιά από το 2020 για το Ολυμπιακό στάδιο

To πόρισμα που έμεινε στα...συρτάρια

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το ΟΑΚΑ. Το υφυπουργείο Αθλητισμού όπως φαίνεται είχε στα χέρια του από το Φθινόπωρο του 2020 μελέτη που επεσήμαινε ότι το ΟΑΚΑ και το στέγαστρο χρήζουν άμεσα έργων συντήρησης.

Πόρισμα για ΟΑΚΑ: «Ούτε στο ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο η στατική επάρκεια»

Όπως είπε ο αθλητικός συντάκτης του Star Πάνος Σαράτσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το 2019 ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής ανέθεσε μετά από διαγωνισμό στην εταιρία ΔΟΜΗ να κάνει έλεγχο στατικής επάρκειας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Είχαν προηγηθεί παρατηρήσεις της UEFA για μεγάλη ταλάντωση στο πάνω διάζωμα του Ολυμπιακού σταδίου το 2018 στον αγώνα ΑΕΚ-Μπάγιερν Μονάχου.

'Εκθεση - φωτιά από το 2020 για το Ολυμπιακό στάδιο

Μεγάλη ταλάντωση είχε παρατηρηθεί στο πάνω διάζωμα του Ολυμπιακού σταδίου το 2018 στον αγώνα ΑΕΚ-Μπάγιερν Μονάχου

Η έκθεση που παραδόθηκε στο υπουργείο Υποδομών το 2020 αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από τις αυτοψίες εντοπίστηκαν σοβαρότερα προβλήματα, μάλλον αδικαιολόγητα για κατασκευή υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Θα πρέπει τα προβλήματα αυτά να αποδοθούν στην έλλειψη συντήρησης, οπωσδήποτε όμως πρέπει να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατόν».

'Εκθεση - φωτιά από το 2020 για το Ολυμπιακό στάδιο

Ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής μεταβίβασε το πόρισμα στο υφυπουργείο Αθλητισμού, στον Γιώργο Αυγενάκη. Έκτοτε δεν έγινε τίποτε για τη συντήρηση του σταδίου. Και το ερώτημα είναι γιατί το Ολυμπιακό στάδιο συνέχισε να λειτουργεί φιλοξενώντας αγώνες και συναυλίες, παρουσία χιλιάδων θεατών.

 

Φαραωνικά Έργα Σπατάλης Κατέληξαν Οι Εγκαταστάσεις Του 2004 - Video

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top