Λεωφόρος Κηφισίας: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από τροχαίο

Mέτρα για την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Μέτρα για την αποσυμφόρησή του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισίας μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε μεταξύ αυτοκινήτων που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ατόμου.

Όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε ανήλικο στη λεωφόρο Κηφισίας

Από το νοσοκομείο ΚΑΤ στην Κηφισιά μέχρι και το Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό η διέλευση των οχημάτων γίνεται μετ΄εμποδίων.

Mέτρα για την αποσυμφόρηση του Κηφισού

Την ίδια ώρα μέτρα τα οποία θα έχουν ως στόχο την άμεση αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Κηφισού με στόχο να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης της Τροχαίας σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης κάποιου οχήματος, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις και περισσότερη κίνηση, θέτει άμεσα σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Κηφισίας: Αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε κατάστημα σπάζοντας την τζαμαρία

Θα τοποθετηθούν επί μονίμου βάσεως στη Λεωφόρο Κηφισού γερανοφόρα της τροχαίας για να παρεμβαίνουν άμεσα σε περιστατικά ακινητοποιήσεων οχημάτων, ενώ θα ανεβοκατεβαίνουν τη Λεωφόρο και μοτοσικλετιστές για να υπάρχει καλύτερη και πιο έγκαιρη ενημέρωση και πληροφόρηση.

Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι θα τοποθετηθούν γερανοφόρα οχήματα και μοτοσικλέτες της Τροχαίας σε μόνιμη βάση στον Κηφισό προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης της Αστυνομίας σε περιπτώσεις ατυχημάτων η βλαβών οχημάτων.

«Ο Κηφισός είναι μια από τις βασικές εισόδους της Αθήνας αλλά και εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής και καθημερινά οι οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις», υπογράμμισε ο υπουργός. Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου, η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει από μόνη της το κυκλοφοριακό αλλά μπορεί να εφαρμόσει λύσεις και παρεμβάσεις ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

Τόνισε ότι μια από τις βασικές αιτίες που δημιουργούνται καθυστερήσεις στον Κηφισό είναι οι βλάβες ή τα ατυχήματα που σημειώνονται, που έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο λωρίδων κυκλοφορίας. «Από σήμερα θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας με οδηγούς για να παρεμβαίνουν πιο γρήγορα και άμεσα εκεί όπου παρατηρούνται ακινητοποιήσεις οχημάτων ή ατυχήματα», ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, μοτοσικλετιστές της Τροχαίας θα ανεβοκατεβαίνουν στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού για να παρέχουν άμεση ενημέρωση και να γίνονται παρεμβάσεις εκεί όπου απαιτείται. «Φιλοδοξούμε με τον τρόπο αυτό να συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού», σημείωσε ο υπουργός.

Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης είπε ο κ. Οικονόμου. «Αυτό που γίνεται στον Κηφισό, το οποίο θα ισχύει σε καθημερινή βάση, είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν πράγματα ακόμη που μπορούν να γίνουν για να βελτιώσουν το πρόβλημα της κυκλοφορίας στον Κηφισό και την Αθήνα τις ώρες αιχμής.«Έχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα σε βασικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας και αλλού» είπε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση για τον περιορισμό των παραβάσεων του ΚΟΚ, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την Τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», όπως είπε.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ήδη έχει αυξηθεί η παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους και θα αυξηθεί παραιτέρω καθώς υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αποδέσμευση αστυνομικών από φυλάξεις στόχων και η επιστροφή τους σε βασικές νευραλγικές υπηρεσίες του πεδίου, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top