Κίνηση στους δρόμους: Έτσι θα αντιμετωπιστεί το μποτιλιάρισμα στον Κηφισό

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό

Ο Κηφισός αποτελεί για τους οδηγούς συνώνυμο με την ταλαιπωρία, αφού μονίμως από το πρωί έως αργά το απόγευμα η κίνηση είναι ασφυκτική και το μποτιλιάρισμα αδιανόητο. Σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε δύο παρεμβάσεις με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στον Κηφισό. 

Κηφισός: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στο ύψος της Λυκόβρυσης- Ουρές χιλιομέτρων

Όπως είπε στην ΕΡΤ, από σήμερα και σε μόνιμη βάση, σε δύο σημεία της λεωφόρου Κηφισού θα υπάρχουν εγκατεστημένα γερανοφόρα της Τροχαίας, τα οποία θα παρεμβαίνουν αμέσως σε περιπτώσεις ακινητοποιήσεων οχημάτων από βλάβες ή από ατυχήματα, ώστε να απομακρύνονται γρήγορα τα οχήματα από το οδόστρωμα. 

Κηφισός: Φορτηγό έπεσε στον παράδρομο της λεωφόρου

Επίσης, μοτοσικλετιστές της Τροχαίας θα ανεβοκατεβαίνουν τον Κηφισό και θα παρέχουν real time πληροφόρηση για προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκίνητων, ενώ θα παρεμβαίνουν, όπου απαιτείται. 

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, τα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι μία από τις βασικότερες αιτίες της αυξημένης κίνησης στον Κηφισό είναι οι βλάβες και ακινητοποιήσεις οχημάτων, αλλά και τα τροχαία με υλικές ζημιές που έχουν σαν αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία σε μία ή περισσότερες λωρίδες. 

Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό: Aκινητοποιημένο φορτηγό στο ρεύμα προς Πειραιά

«Μικραίνουμε τους χρόνους απόκρισης και φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού και την γρηγορότερη ροή των οχημάτων. Αυτό που γίνεται από σήμερα είναι ένα ακόμα βήμα σε ένα σχέδιο για περιορισμό της ταλαιπωρίας στην Αθήνα. Δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όπως για παράδειγμα με το διπλοπαρκάρισμα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top