Συναγερμός για το «κοκτέιλ» κορωνοϊού, γρίπης, ιώσεων - Oδηγίες των ειδικών

Αυξάνονται οι νοσηλείες από κορωνοϊό

«Κοκτέιλ» ιώσεων: Αυξάνονται οι νοσηλείες - Τι λένε οι ειδικοί / Βίντεο από Alpha

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για το «κοκτέιλ» των αναπνευστικών ιώσεων και ιδιαιτέρως της γρίπης και του κορωνοϊού, ενόψει του χειμώνα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες που πληθυσμού. Επισημαίνουν την ανάγκη για επαναληπτικό εμβολιασμό και για σχολαστικά μέτρα προφύλαξης.

Κορωνοϊός: Τι γνωρίζουμε για τη νέα παραλλαγή Pirola - Ποια τα συμπτώματα

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, ο αριθμός εισαγωγών λόγω κορωνοϊού στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει και τα πρώτα σποραδικά κρούσματα γρίπης, καθώς και άλλων αναπνευστικών ιών σε όλη την Ελλάδα.

Συναγερμός για το «κοκτέιλ» κορωνοϊού, γρίπης, ιώσεων ενόψει του χειμώνα

Συναγερμός για το «κοκτέιλ» ιώσεων ενόψει του χειμώνα /  Pexels

«Eίναι μια περίοδος έξαρσης που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, καθώς ξεκίνησαν τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία και είναι λογικό, μέσω αυτών, οι ιώσεις να μεταδίδονται και στην οικογένεια», ανέφερε ο κ.Τζανάκης, μιλώντας στον Alpha.

Νέο υπογλώσσιο εμβόλιο κατά της Covid-19 - Δοκιμάζεται σε πιθήκους

Σύσκεψη του ΙΣΑ για τις εποχικές λοιμώξεις

Η ανάγκη για σχολαστική τήρηση των μέσων προφύλαξης, από τον κορωνοϊό και τις υπόλοιπες εποχικές λοιμώξεις που έχουν έξαρση αυτή την περίοδο, μετά το άνοιγμα των σχολείων, τονίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής που συγκάλεσε χθες, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη εμβολιασμού με τα διαθέσιμα εμβόλια, το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον SARS-Cov-2 που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, για τον πνευμονιόκκοκο, τη γρίπη, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και τον έρπητα ζωστήρα.

Εκφράστηκε η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού που εξακολουθεί να βάζει σε κίνδυνο ειδικά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Όπως επισημάνθηκε αυτή την περίοδο έχουν παράλληλα, έξαρση και άλλες εποχικές ιώσεις, για αυτό και θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης.

Παγώνη για Eris: Ποιοι κινδυνεύουν - Τι θα γίνει με τα εμβόλια

Οι συμμετέχοντας εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τόνισαν την ανάγκη της υγειονομικής θωράκισης και της ενημέρωσης των πολιτών, εν όψει της χειμερινής περιόδου που αναμένονται μεγάλες βροχοπτώσεις. Παραμένει σε ετοιμότητα η Ομάδα Άμεσης Δράσης και το ασθενοφόρο του ΙΣΑ που έδρασαν και κατά τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top