Αντιδήμαρχος Ιλίου Γ. Φερεντίνος: Έχουμε όραμα για την πόλη  

Η επέκταση του μετρό και τα άλλα σημαντικά έργα στο Ίλιον 

Αντιδήμαρχος Ιλίου Γιώργος Φερεντίνος
Ο αντιδήμαρχος Ιλίου και πολιτικός μηχανικός Γιώργος Φερεντίνος μιλά στο star.gr για τις παρεμβάσεις που άλλαξαν τη μορφή της πόλης και το όραμα της δημοτικής αρχής   

Στο έργο της δημοτικής αρχής του Νίκου Ζενέτου στο Ίλιον και του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία, αλλά και στο προσωπικό του όραμα για την πόλη, αναφέρεται ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και πολιτικός μηχανικός, πτυχιούχος του ΕΜΠ, Γιώργος Φερεντίνος, μιλώντας στο star.gr, ενόψει των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.         

Ο αντιδήμαρχος Ιλίου και πολιτικός μηχανικός Γιώργος Φερεντίνος

Ο αντιδήμαρχος Ιλίου και πολιτικός μηχανικός Γιώργος Φερεντίνος 

Ο κ. Φερεντίνος επισημαίνει ότι η επέκταση του Μετρό στο Ίλιον  είναι σήμερα η μοναδική υπό δημοπράτηση εργολαβία για τον Μητροπολιτικό Σιδηρόδρομο της Αθήνας, ενώ αναφέρεται αναλυτικά στις μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν στη λειτουργία της πόλης, με σημαντικά έργα και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.      

«Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με έναν πολύ έμπειρο Δήμαρχο, τον Νίκο Ζενέτο,  ο οποίος με εμπνέει και με εμψυχώνει, έχει όραμα για την πόλη και με βοηθάει σε καθημερινή βάση να αντεπεξέρχομαι στις δυσκολίες» επισημαίνει. 

Παιδική χαρά: Από τα έργα της δημοτικής αρχής στο Ίλιον 

Παιδική χαρά: Από τα έργα της δημοτικής αρχής στο Ίλιον 

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γ. Φερεντίνου:    

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

Γεννήθηκα στο Ίλιον το 1975 όπου δημιούργησα την οικογένειά μου, εργάζομαι και διαμένω μέχρι σήμερα. Το 1999 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και από το 2001 διατηρώ το δικό μου Τεχνικό Γραφείο. Από το 2002 εκλέγομαι συνεχόμενα Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοκρατική Συνεργασία – Νίκος Ζενέτος και τα έτη 2006 – 2009 και 2019 μέχρι σήμερα είμαι Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας. Παράλληλα τα έτη 2010 – 2012 ήμουν μέλος του ΔΣ της ΜΟΔ Α.Ε. – Μονάδα  Οργάνωσης & Διαχείρισης – για την ανάπτυξη προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα. Τα έτη 2013 – 2013 διετέλεσα μέλος του ΔΣ της Αττικό Μετρό ΑΕ.


Αναφέρατε ότι διατηρείτε το δικό σας τεχνικό γραφείο. Είναι εύκολο ένας ελεύθερος επαγγελματίας ν ασχοληθεί με τα κοινά και μάλιστα από τη θέση του Αντιδημάρχου ενός τόσο απαιτητικού τομέα όπως αυτός της Τεχνικής Υπηρεσίας; 

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο. Απαιτείται μεγάλος κόπος και σκληρή δουλειά για ν ανταπεξέλθει κάποιος στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου Δήμου όπως είναι το Ίλιον και παράλληλα να είναι επιτυχημένος στη δουλειά του. Η αγάπη μου για την πόλη μου αλλά και οι σπουδές μου ως Πολιτικός Μηχανικός με έχουν βοηθήσει να τα συνδυάσω με επιτυχία, θυσιάζοντας βέβαια τον ελεύθερο μου χρόνο. Η ανάπτυξη της γειτονιάς και της πόλης μου με αποζημιώνει. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με έναν πολύ έμπειρο Δήμαρχο, τον Νίκο Ζενέτο ο οποίος με εμπνέει και με εμψυχώνει, έχει όραμα για την πόλη και με βοηθάει σε καθημερινή βάση να αντεπεξέρχομαι στις δυσκολίες.

Ο αντιδήμαρχος Ιλίου  Γιώργος Φερεντίνος

Ο αντιδήμαρχος Ιλίου  Γιώργος Φερεντίνος  


Δήμοι και χρηματοδοτικά προγράμματα.

Το στοίχημα για εμάς ήταν να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Για τον λόγο αυτό καταφέραμε ν απορροφήσουμε ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Εδώ θα αναφέρω μερικά από τα πιο σημαντικά έργα: Ανάπλαση του εμπορικού κέντρου και 9 πλατειών με βιοκλιματικά υλικά. Αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών. Βελτίωση της προσβασιμότητας στα σχολεία και πολλά άλλα. 

Μια και μιλάμε για έργα και υποδομές, ας αναφερθούμε και στο κομμάτι της κλιματικής αλλαγής και συγκεκριμένα τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλία.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει ολοκληρώσει μια σειρά από έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε διάφορες περιοχές όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα. Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και η Περιφέρεια θα πρέπει ν αντιμετωπίσουν το κομμάτι της αντιπλημμυρικής προστασίας της Δυτικής Αθήνας σε νέα βάση καθώς η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και τα φαινόμενα γίνονται όλο και πιο ακραία. 

Από τα έργα της δημοτικής αρχής: Πλατεία στον Δήμο Ιλίου

Από τα έργα της δημοτικής αρχής: Πλατεία στον Δήμο Ιλίου 

Μετρό στο Ίλιον. Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία; 

Η επέκταση του Μετρό στο Ίλιον είναι σήμερα η μοναδική υπό δημοπράτηση εργολαβία για τον Μητροπολιτικό Σιδηρόδρομο της Αθήνας. Το κόστος ανέρχεται στα 682 εκατομμύρια ευρώ με διάρκεια έργου 57 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Θα κατασκευαστούν 3 νέοι σταθμοί. Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως προανέφερα υπήρξα μέλος του ΔΣ της Αττικό Μετρό. Στόχος μου, όπως και του Δημάρχου της πόλης Νίκου Ζενέτου, ήταν να έρθει το Μετρό στο Ίλιον το συντομότερο δυνατό και με τις καλύτερες προυποθέσεις. 

Τι θα λέγατε στους νέους που επιλέγουν να μην ψηφίσουν

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουμε για τις ζωές και τον τόπο μας. Δεν πρέπει ν αφήνουμε άλλους ν αποφασίζουν για εμάς. Αυτή την εποχή, με τα μέσα δικτύωσης, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται οι ίδιοι για τα προγράμματα των παρατάξεων και των υποψηφίων. Να συγκρίνουν και ν αποφασίζουν με την φρέσκια και καθαρή ματιά που τους διακρίνει. Ως πατέρας δύο παιδιών 16 και 18 ετών, έχω εμπιστοσύνη στη νέα γενιά.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top