Κορωνοϊός: Έφτασε στην Ελλάδα η παραλλαγή Pirola

Πέντε κρούσματα έως τώρα – Αυξημένες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Πέντε κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, γνωστής ως Pirola, καταγράφηκαν στην Ελλάδα στις 5 και 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει εντοπιστεί σε 20 χώρες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 11 – 17 Σεπτεμβρίου 39 ασθενείς με covid-19 έχασαν τη ζωή του. Παράλληλα έγιναν 733 νέες εισαγωγές και 25 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Νέο υπογλώσσιο εμβόλιο κατά της Covid-19 - Δοκιμάζεται σε πιθήκους

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στη χώρα μας 37.521 άνθρωποι. 

Ματίνα Παγώνη: «Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός»

Μιλώντας το πρωί στο Mega, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορωνοϊού και έκρουσε καμπανάκι κινδύνου. 

Παγώνη για Eris: Ποιοι κινδυνεύουν - Τι θα γίνει με τα εμβόλια

«Όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα covid, και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό όπως και οι ΗΠΑ. Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, εμείς ακόμα έχουμε καλό καιρό», σημείωσε.

Κορωνοϊός: Πότε θα έρθει το νέο εμβόλιο

Όσον αφορά στο νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η κ. Παγώνη τόνισε πως έχουν τελειώσει οι δύο φάσεις και σύντομα θα βγει στην αγορά.

Κορωνοϊός: Πότε έρχεται το νέο εμβόλιο - Στοχεύει και την Eris

«Το εμβόλιο έχει ξεκινήσει, έχει προχωρήσει, έχουν τελειώσει οι φάσεις, έχουν ασχοληθεί 2 εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού μετά από εισηγήσεις του ΠΟΥ και θα ενημερωθούμε όλοι. Έχουμε ξεκινήσει με το στέλεχος Pirola, που έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις, αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε. Ο κορωνοϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από 2 χρόνια», τόνισε η κ. Παγώνη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top