Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι πληγέντες – «Κόλαση» η καθημερινότητα 

Εικόνες πανδημίας στον θεσσαλικό κάμπο - Στη μάχη ο στρατός  

 Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες της Θεσσαλίας ξεκίνησαν, τα μαρτύρια των συμπολιτών μας όμως δεν έχουν τελειωμό. Κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να φέρει πίσω τη ζωή και τις αναμνήσεις μας δηλώνουν πλημμυροπαθείς στην κάμερα του Star και συγκλονίζουν. Όσο παλεύουν ανάμεσα σε χαρτόκουτα να στήσουν το νέο τους νοικοκυριό, είναι σαν να ξαναζούν εικόνες πανδημίας αφού στρατιώτες με ειδικές στολές μαζεύουν τα νεκρά ζώα πριν εκραγεί η υγειονομική «βόμβα» στην περιοχή. 

Εικόνες πανδημίας στη Θεσσαλία

Εικόνες πανδημίας στη Θεσσαλία 

Ανοίγει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης αλλά όχι για όλους 

«Πλήρης καταστροφή.... Έχουν σταματήσει τα πάντα, έχουν τελειώσει» δηλώνει απελπισμένος κτηνοτρόφος στην κάμερα του Star.      

Εικόνες «πανδημίας» στον θεσσαλικό κάμπο 

Στρατιώτες με λευκές στολές, σαν γιατροί σε ΜΕΘ Covid, μαζεύουν προσεκτικά τα νεκρά ζώα.  Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας εκτός από την οικονομική καταστροφή και την συναισθηματική κατάρρευση είναι σα να ζουν ξανά την καραντίνα. Τα πρόβατα, τα χωράφια τους,  ό,τι αγάπησαν απειλεί να τους σκοτώσει. Είναι όλα πλημμυρισμένα και μολυσμένα. 

Θεσσαλία: Μαζεύουν τα νεκρά ζώα ακόμα και με γυμνά χέρια

Θεσσαλία: Μαζεύουν τα νεκρά ζώα ακόμα και με γυμνά χέρια  

 Ο Στρατός συνεχίζει να βοηθάει

Κόλαση η καθημερινότητα  -  Εικόνες αποκάλυψης στη Θεσσαλία 

Ποια είναι η καθημερινότητα των κτηνοτρόφων; Να περιμένουν τα φορτηγά από την εταιρία καύσης για να μαζέψουν τα νεκρά ζώα. 

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 60.000 νεκρά ζώα και πτηνά έχουν περισυλλεγεί, όμως πάνω στην απελπισία τους, ορισμένοι κτηνοτρόφοι -μην έχοντας κάτι άλλο να χάσουν – πιάνουν με γυμνά χέρια τα νεκρά ζώα. Σήμερα μοιράστηκαν 2.500 γαλότσες και άλλα είδη προστασίας στους πληγέντες.  Υγειονομική βόμβα ο θεσσαλικός κάμπος

Υγειονομική βόμβα ο θεσσαλικός κάμπος 

«Καμπανάκι» για ύποπτα κρούσματα λεπτοσπείρωσης 

Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, λοιμώξεων του αναπνευστικού και δερματικών εξανθημάτων αυξάνονται Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί για τον κίνδυνο να υπάρξουν και κρούσματα λεπτοσπείρωσης,  μια μικροβιακή λοίμωξη που μεταδίδεται από τα τρωκτικά.

 Αγαπηδάκη: 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις πληγείσες περιοχές 

 


Σε απόγνωση οι πληγέντες - Γυρεύουν την παλιά τους ζωή 

 

«Υγειονομικός ήμουν. Μετά δούλευα delivery, τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει σκέψη για τίποτα. Και δεν υπάρχει μέριμνα ούτε να βάλω κάπου την οικογένειά μου. Τα παιδιά ρωτάνε πότε θα πάμε σπίτι μας»  δηλώνει ο κύριος Δημήτρης Βαρλάμης ο οποίος έχει πέντε παιδιά και δεν ξέρει πού να παει. Το μόνο που ζητά είναι ένα αμάξι να μετακινεί την οικογένειά του από το ένα σπίτι που φιλοξενείται στο άλλο. 

Σπίτια φαντάσματα στην Καρδίτσα

Σπίτια φαντάσματα στην Καρδίτσα 

Κάτοικοι κοιμόνται στο καμπαναριό της εκκλησίας!   

Στον Κοσκινά άλλοι εγκαταλείπουν την περιοχή, άλλοι ψάχνουν για ενοίκιο και άλλοι, όπως ο κύριος Βάιος κοιμούνται στο καμπαναριό. Εδώ και 9 μέρες κοιμάται εκεί και η εκκλησία είναι το νέο του σπίτι. 

Σε σπίτι έχει μετατραπεί το καμπαναριό της εκκλησίας  

Σε σπίτι έχει μετατραπεί το καμπαναριό της εκκλησίας 

Από  τον παράδεισο στην κόλαση οι κάτοικοι στον Βλοχό. Το καφενείο έχει γίνει χώρος συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες  που με όσο κουράγιο  τους απομένει πάνω από τα χαρτόκουτα σχεδιάζουν τη νέα τους ζωή.  


Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις   

Σήμερα ξεκίνησε και η λειτουργία των ειδικών γραφείων στην Θεσσαλία. Θα βοηθούν τους πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να ενταχθούν στις ενισχύσεις της πλατφόρμας Αρωγή.

Θεσσαλία: Πώς θα πάρουν οικονομική ενίσχυση όλοι οι πληγέντες 

Τα γραφεία λειτουργούν καθημερινά στις ΔΟΥ Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Βόλου, από τις 8:00 έως τις 15:30. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top