Οι τρεις φάσεις της κακοκαιρίας Daniel - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Προειδοποιήσεις για μεγάλο όγκο νερού - Νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού - Τι είναι το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που θα επηρεάσει τη χώρα μας - Η αναλυτική πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ξεκίνησε ήδη η κακοκαιρία για την οποία είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι με τις πρώτες ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, η κακοκαιρία ονομάστηκε Daniel.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

 

 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία η κακοκαιρία αναμένεται να φέρει μεγάλο όγκο νερού σε πολλές περιοχέδς της χώρας και, όπως αναφέρει ο Κλέρχος Μαρουσάκης, δεν αποκλείεται καθώς μετακινείται προς τις ακτές της Αφρικής να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά, σχηματίζοντας μεσογειακό κυκλώνα. 

Καιρός: Ξεκινά τριήμερο κακοκαιρίας – Η ψυχρή λίμνη φέρνει καταιγίδες

 

 

Καιρός: Πότε θα φτάσει η κακοκαιρία στην Αττική

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης στην Αττική σήμερα θα υπάρχουν αρχικά έντονες νεφώσεις και προς το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. 

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες μέρες - Οι «κόκκινες» περιοχές

Τα δύσκολα αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα αργά το βράδυ και μέχρι την Τετάρτη, ενώ οι δυσκολότερες μέρες για την Αττική θα είναι η Τρίτη και η Τετάρτη. 

Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου και θα ενισχυθούν οι βοριάδες. 

Καιρός: Οι τρεις φάσεις της κακοκαιρίας Daniel 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η κακοκαιρία Daniel θα έχει τρεις φάσεις:

 

 

Τη Δευτέρα η διαταραχή θα σαρώσει από βορά προς νότο τη χώρα, ενώ την Τρίτη θα επιδράσει το χαμηλό βαρομετρικό με επιφανειακό ρεύμα στα ανατολικά και ψυχρές μάζες (-14°C) στα 500 hPa. Στο Ιόνιο θα  έχουμε (-16°C) και την Τετάρτη το χαμηλό απομακρύνεται στροβιλιζόμενο.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

 

 

Τη Δευτέρα 4-9-2023

α. Από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας).

β. από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Εύβοια

γ. από νωρίς το απόγευμα στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και τη βόρεια).

Την Τρίτη 5-9-2023

α. κατά περιόδους έως το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

β. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και πρόσκαιρα στο νομό Αττικής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματά του), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη

γ. από το μεσημέρι έως το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη 6-9-2023

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως οι νομοί Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική και νότια Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ της Δευτέρας 4-9-2023 έως το βράδυ της Τρίτης 5-9-2023.

Από τη Δευτέρα 4-9-2023 η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top