Κίνημα της Πετσέτας: 1.312 έλεγχοι από 8 – 11 Αυγούστου – 413 οι παραβάσεις

Συνεχίζονται οι έλεγχοι, καθώς ξαναφυτρώνουν οι ομπρέλες

Μπαράζ ελέγχων πραγματοποιείται στις παραλίες της χώρας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παραβάσεις στους όρους μίσθωσης ομπρελών και ξαπλωστρών, μετά από τις κινητοποιήσεις των μελών του λεγόμενους Κινήματος της Πετσέτας.

Το Κίνημα της Πετσέτας έχει προκαλέσει μεγάλο μπαράζ ελέγχων σε παραλίες για παραβάσεις από ιδιώτες.

Πάρος: Άρχισαν να εμφανίζονται ξανά ξαπλώστρες στη μικρή Σάντα

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποιήθηκαν 1.312 επιπλέον έλεγχοι σε ιδιώτες και επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης των παραλιών το τετραήμερο 8 έως 11 Αυγούστου, όπου και διαπιστώθηκαν 413 παραβάσεις από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες.

Οι έλεγχοι αυτοί έρχονται να προστεθούν στους 918 που διενεργήθηκαν το διάστημα 21 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου όπου και διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις.

«Κίνημα της Πετσέτας»: Τα δικαιώματα των λουόμενων- Όσα πρέπει να γνωρίζουν

Για την πραγματοποίηση των ελέγχων ανακλήθηκαν άδειες και πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες που είχαν ελλείψεις προσωπικού. 

Στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, προς τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας για ένταση των ελέγχων στις παραλίες σε όλη τη χώρα, ο μέχρι στιγμής απολογισμός περιλαμβάνει τα εξής:

«Σαφάρι» ελέγχων για ομπρέλες και ξαπλώστρες το Σαββατοκύριακο 

  • Στο διάστημα 8-11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.312 επιχειρήσεις και ιδιώτες, σε 38 περιφερειακές ενότητες με έμφαση στις τουριστικές περιοχές. Ενδεικτικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 44 επιχειρήσεις στη Χαλκιδική, 90 στη Μαγνησία, 109 σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, 138 στην Κρήτη, 191 στην Πελοπόννησο.
  • Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 413 παραβάσεις που αφορούν: Υπέρβαση κατάληψης έκτασης πέραν της μισθωμένης, και σε κάποιες περιπτώσεις κατάληψη αιγιαλού χωρίς να υπάρχει μίσθωση (αυθαίρετη χρήση).

Οι ποινές που επιβάλλονται- ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης – από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες περιλαμβάνουν: 

Κίνημα της πετσέτας: Μαζεύουν τις ξαπλώστρες άρον άρον στις παραλίες

  • Πρόστιμα
  • απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων
  • κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός της κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού και παραλίας
  • αποβολή των μισθωτών
  • αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων

Οι αυτοψίες σε όλη τη χώρα και ιδίως στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου, όπως έχει επισημάνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top