Tα λάθη της ΕΛ.ΑΣ μέχρι που το τάγμα δολοφόνων έφτασε στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Μάλλον δεν εκτίμησαν σωστά αυτούς τους ανθρώπους και πού το πήγαιναν»

Πολλά και διαδοχικά ήταν τα λάθη που έγιναν από την Ελληνική Αστυνομία πριν οι Κροάτες χούλιγκαν φτάσουν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και δολοφονήσουν τον 29χρονο Μιχάλη. Αν και οι ελληνικές αρχές γνώριζαν με λεπτομέρεια κάθε τους κίνηση, δεν τους μπλόκαραν.

Νέα Φιλαδέλφεια: Με μια μαχαιριά δολοφόνησαν τον 29χρονο Μιχάλη

Πρώτο λάθος: Δεν έκαναν έλεγχο στα διόδια της Ελευσίνας

Στην καλοκαιρινή ραστώνη και τις άδειες ηγετικών στελεχών της αστυνομίας οφείλονται τα διαδοχικά λάθη που έγιναν, σύμφωνα με έμπειρο πρώην αξιωματικό. Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star αποκαλύπτει πως ενώ ομάδα ΟΠΚΕ και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αθλητικής Βίας εντόπισαν το κομβόι στα διόδια της Ελευσίνας δεν έκαναν τίποτα.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα πολεμοφόδια των χούλιγκαν στα φονικά επεισόδια

«Έπρεπε η αστυνομία να τους έχει αποστειρωτικά εγκλωβισμένους μέχρι να φτάσουν εκεί που έφτασαν. Οι άνθρωποι της Αθλητικής Βίας ήταν ενήμεροι ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Μάλλον, δεν εκτίμησαν σωστά αυτούς τους ανθρώπους και πού το πήγαιναν. Ή  λόγω καλοκαιριού, είναι μέρες αδείας κτλ» επισημαίνει ο Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιάννης Ραχωβίτσας.

Δεύτερο λάθος: Θεατές στο τάγμα δολοφόνων

Ενώ οι νεοναζί Κροάτες συνεχίζουν την πορεία κομβόι στην Αττική οδό, φτάνουν στον σταθμό Ειρήνης και απο εκεί στον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο του Βαγγέλη Γκούμα, το τάγμα του θανάτου απείχε μόλις λίγα μέτρα από το στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως αποκάλυψε το Star, ένα λεπτό αργότερα η κάμερα κατέγραψε στο ίδιο σημείο 7 αστυνομικούς με φακούς στα χέρια και μηχανές να ψάχνουν τους Κροάτες. 

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η διαδρομή ως τη φονική επίθεση

«Υπήρχε σοβαρή αβλεψία αρρυθμία και αναποτελεσματικότητα της Ελληνικής αστυνομίας στο ζήτημα αυτό. Θεώρησαν ότι επειδή ο αριθμός ήταν μικρός μπορούσαν να το χειριστούν χωρίς να χρειαστεί να τους σταματήσουν πριν» είπε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, στο ΣΚΑΪ.

Τρίτο λάθος: Περίμεναν επεισόδια την ημέρα του αγώνα

Όλα δείχνουν ότι η πρόθεση των Κροατών είναι να προκαλέσουν επεισόδια. Στην αστυνομία όμως φαίνεται ότι τα περίμεναν την επόμενη μέρα, αυτή του αγώνα. Την ώρα που οι 150 χούλιγκαν κινούνται προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνεται εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να κινηθούν προς τα εκεί οι ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. αλλά και της ομάδας Δράσης.  Δέκα αστυνομικοί με μοτοσικλέτες έχουν εντολή την διακριτική παρακολούθηση. 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Άσ’ τους… Πάνε να κοιμηθούν»

«Είμαστε μάρτυρες μιας εγκληματικής επιχείρησης  ετοιμότητας της ΕΛ.ΑΣ. Αποκαλύπτονται διαρκώς στοιχεία για το πόσο εγκληματικά ολιγώρησαν τόσο η αστυνομία όσο και η πολιτική ηγεσία» είπε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς.

Τέταρτο λάθος: «Γνώριζαν» το ραντεβού των αντίπαλων ομάδων

Αν και η διεύθυνση Αθλητικής Βίας είχε ενημερώσει υπηρεσιακά ότι το βράδυ της Δευτέρας θα υπήρχε συγκέντρωση οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έστειλε αστυνομική δύναμη ικανή να σταματήσει τυχόν επεισόδια.

«Δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Οικονόμου ότι μπορεί να ηγηθεί ενός τόσο σοβαρού υπουργείου που αφορά στην προστασία του πολίτη» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

«Είναι δεδομένες οι ευθύνες της κυβέρνησης και γίνονται μεγαλύτερες όσο προσπαθεί να τις κουκουλώσει» είπε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Τα στοιχεία που δημοσιεύονται αποκαλύπτουν άλλη μια υπόθεση του “πάμε κι όπου βγει”, με θύμα την ανθρώπινη ζωή» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top