Νέα Φιλαδέλφεια: «Άσ’ τους… Πάνε να κοιμηθούν»

Η εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις για τους Κροάτες χούλιγκαν

Παρά την ενημέρωση από ευρωπαϊκές αρχές ότι φτάνουν στη χώρα μας επικίνδυνοι χούλιγκαν που μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια, η ΕΛ.ΑΣ. δεν έκανε τίποτα για να τους εμποδίσει - ΕΡΤ

«Άσ’ τους… Πάνε να κοιμηθούν»! Αυτή φέρεται να ήταν η εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις για τους Κροάτες χούλιγκαν που ως τάγμα εφόδου όρμησαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια χτυπώντας με μαδέρια, μαχαίρια και ό,τι άλλο είχαν μαζί τους αθώους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί κι έπιναν τον καφέ τους. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Την Παρασκευή ξεκινά η απολογία των 105 χούλιγκαν

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα» υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πίστευαν πως οι ακροδεξιοί Κροάτες χούλιγκαν θα πήγαιναν να κοιμηθούν όταν έφτασαν στην Αθήνα. 

 

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στα διόδια της Ελευσίνας η κεντρική εντολή που δόθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν υπό… διακριτική επιτήρηση τους χούλιγκαν ήταν να τους αφήσουν να πάνε για… ύπνο. 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Αδελφέ χτυπήθηκα» - Οι τελευταίες ώρες του Μιχάλη

Όμως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, στον ύπνο πιάστηκε η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. που είχε την εσφαλμένη εντύπωση ότι το κομβόι με τους επικίνδυνους οπαδούς, όπως τους είχε χαρακτηρίσει τόσο η Interpol, όσο και η Europol, φτάνοντας στην Αθήνα θα πήγαιναν σε κάποιο ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσει, χωρίς να προκαλέσουν κανένα επεισόδιο. 

 

 

Έτσι λοιπόν, μετά από αυτή την εντολή, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για να αποτραπεί η είσοδός τους στη χώρα και η άφιξή τους στην Αθήνα και κάπως έτσι ανενόχλητοι προχώρησαν στην αιματοχυσία έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Είχαμε ενημερώσει τις ελληνικές αρχές από τις 4/8»

«Η ΕΛ.ΑΣ. είχε χάσει τα ίχνη της αυτοκινητοπομπής από τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς μέχρι το Κιάτο, όπου εντοπίστηκε πρώτη φορά, χωρίς να είναι βέβαια αν μέχρι εκεί η πορεία των κροατικών ΙΧ ΄ήταν ενιαία ή υπήρξε παραπλανητική διάσπασή τους προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα, αλλά και για την ευχερέστερη διέλευσή τους από τα διόδια», αναφέρει τέλος η εφημερίδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top