Νέα Φιλαδέλφεια: «Αδελφέ χτυπήθηκα» - Οι τελευταίες ώρες του Μιχάλη

Συγκλονίζει φίλος του – «Συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε σώσω»

Τις ανατριχιαστικές τελευταίες στιγμές του 29χρονου Μιχάλη που έπεσε νεκρός έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια περιέγραψε φίλος του, ο οποίος ήταν δίπλα του την ώρα που έτρεχαν για να γλιτώσουν από τη δολοφονική μανία του τάγματος εφόδου των ακροδεξιών Κροατών χούλιγκαν. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Την Παρασκευή ξεκινά η απολογία των 105 χούλιγκαν

«Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα να σε σώσω, αυτό θέλω να πω τίποτα άλλο», είπε συντετριμμένος ο Χρήστος στον ΑΝΤ1. 

Ο 29χρονος Μιχάλης πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, της ΑΕΚ - Intimenews

Ο 29χρονος Μιχάλης πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, της ΑΕΚ - Intimenews

Ήταν εκείνος που έμεινε δίπλα στον 29χρονο μέχρι το τέλος, μετά το φονικό χτύπημα που δέχθηκε με μαχαίρι έξω από το Opap Arena. 

Συγκλονιστικά είναι όσα περιγράφει για τις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες κατηγορούμενοι

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει “αδελφέ χτυπήθηκα” και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι… και να είναι εκείνο το παιδί. Τον Μιχάλη τον γνωρίζω από το γήπεδο, στην ίδια κερκίδα, εκδρομές, μαζί φαγητό, μαζί στις καφετέριες, μαζί εδώ στη γειτονιά μας, στη Φιλαδέλφεια», είπε.

Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια ο Χρήστος άρχισε να τρέχει μαζί με τον Μιχάλη για να γλιτώσουν. Κάποιος μαχαίρωσε τον 29χρονο, περπάτησαν περίπου εκατό μέτρα και βρήκαν καταφύγιο σε ένα περίπτερο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. 

«Θέλω να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού μου», λέει ο πατέρας του Μιχάλη

«Υπήρχε τρελή αιμορραγία, ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισε στο περίπτερο, το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω να ξαπλώσει κάτω, δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια, προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί», είπε ο Χρήστος και διηγήθηκε ότι έφυγε με το μηχανάκι του για να ψάξει ασθενοφόρο.

Κεριά στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 29χρονος Μιχάλης - Eurokinissi

Κεριά στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 29χρονος Μιχάλης - Eurokinissi

«Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα πουθενά καλούσαμε. Από ότι μάθαμε η αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες μέχρι να σταματήσουν οι φασαρίες, μάθαμε τέτοια πράγματα, εγώ έφυγα μόνος μου να πάω να φέρω το ιδιωτικό ασθενοφόρο από τη διασταύρωση της Δεκέλειας, το οποίο το βρήκα κατά λάθος, ο άνθρωπος είχε σχολάσει τον παρακάλεσα ότι πεθαίνει κόσμος και χάνουμε τον άνθρωπό μας και έτσι ήρθε το ιδιωτικό ασθενοφόρο», πρόσθεσε ο φίλος του Μιχάλη.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήρθαν να μας σκοτώσουν»

Νέα Φιλαδέλφεια: «Περιμένουμε δικαίωση»

Αυτό που ζητά ο Χρήστος, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι δικαίωση για τον Μιχάλη. 

«Δεν είχε πειράξει ποτέ άνθρωπο. Η αγάπη του για την ομάδα… ήταν εκεί πέρα… ήταν στη βόλτα του, αυτό. Η ομάδα είναι οικογένεια όποιος κι αν είναι δίπλα είναι αδελφός. Είμαστε δύο μέρες άυπνοι», σημείωσε.

Νέα Φιλαδέλφεια: Μαρτυρικός ο θάνατος του 29χρονου

Ο 29χρονος δέχθηκε ένα χτύπημα με μαχαίρι στο χέρι του, που έπληξε τη βραχιόνιο αρτηρία, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Πιθανόν Έλληνας ο δολοφόνος του Μιχάλη, κι όχι Κροάτης

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» σχεδόν νεκρός και οι γιατροί αμέσως άρχισαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ και να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή για πάνω από μια ώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος επανήλθε για λίγο, όμως κάποια λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Τον είδα λιπόθυμο, είχε χάσει όλο του το αίμα»

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο Μιχάλης «διεκομίσθη με ασθενοφόρο, σε ανακοπή ΝΕΚΡΟΣ, στις (23:45) με βαθύ θλαστικό ΑΡ βραχιονίου, (από Τέμνον και νύσσον όργανο), από την Νέα Φιλαδέλφεια. Διασωληνώθηκε και έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01:20».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top