Νέα Φιλαδέλφεια: Πιθανόν Έλληνας ο δολοφόνος του Μιχάλη, κι όχι Κροάτης

Βρέθηκε DNA του δολοφόνου στα ρούχα του 29χρονου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ο νεαρός οπαδός της ΑΕΚ έπεσε νεκρός έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας μετά από καταδρομική επιδρομή Κροατών ακροδεξιών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τη συνδρομή οπαδών ελληνικής ομάδας, παρά το γεγονός ότι η UEFA είχε απαγορεύσει την έλευση ξένων οπαδών στην Αθήνα ενόψει του αγώνα των δύο ομάδων. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν άλλοι 5 Κροάτες χούλιγκαν

Οι Κροάτες χούλιγκαν κατάφεραν να διασχίσουν σε κομβόι 1.500 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ έως την Αθήνα, χωρίς να τους ελέγξει κανείς, με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κάνει λόγο για «πρωτοφανές φιάσκο» της ελληνικής αστυνομίας. 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά οι αρχές εκτιμούσαν πως ο δράστης της δολοφονίας του Μιχάλη ήταν ανάμεσα στους πρώτους συλληφθέντες, όμως τώρα αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η εθνικότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί και μπορεί να μην είναι Κροάτης, αλλά Έλληνας. 

Αποκαλυπτική έκθεση: Ήξεραν πώς θα έρθουν στην Αθήνα οι Κροάτες χούλιγκαν

Όπως έχει γίνει γνωστό ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο οπαδοί ελληνικής ομάδας, οι οποίοι φέρονται να ήταν στην ομάδα των Ελλήνων οπαδών που υποδέχθηκαν τους Κροάτες χούλιγκαν και πιθανόν και να τους εξόπλισαν με τα φονικά όπλα με τα οποία έκαναν την καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

 

 

Αυτό που ερευνάται είναι ο βαθμός συμμετοχής τους στα επεισόδια και αν κάποιος από αυτούς είναι ο άνθρωπος που κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα στο χέρι του 29χρονου, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Βρέθηκε DNA του δράστη πάνω στον 29χρονο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι DNA του δράστη έχει βρεθεί πάνω στα ρούχα του θύματος και γι’ αυτό άλλωστε χθες ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση λήψης γενετικού υλικού από όλους τους συλληφθέντες. 

 

 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Τον είδα λιπόθυμο, είχε χάσει όλο του το αίμα»

Ερευνώνται επίσης βίντεο από κάμερες ασφαλείς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ώστε να διαπιστωθεί ποιος ήταν εκείνος που χτύπησε τον Μιχάλη και να οδηγηθούν οι αρχές στη σύλληψή του. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Κροατικά μέσα αναφέρουν ότι είναι Έλληνας ο δολοφόνος

Το ενδεχόμενο να είναι Έλληνας και όχι Κροάτης ο δολοφόνος του 29χρονου προβάλλουν και πολλά κροατικά μέσα ενημέρωσης. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Θρήνος για τον Μιχάλη - «Έγινε αετός και πέταξε ψηλά»

Ο δημοσιογράφος Marko Šepat σε ρεπορτάζ από την Αθήνα για το κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova TV ισχυρίζεται πως τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ από το σημείο της δολοφονίας ενισχύεται το σενάριο του Έλληνα δολοφόνου.

«Η κατάσταση στην Αθήνα δεν είναι ευνοϊκή ούτε για τους Κροάτες ούτε για την ελληνική αστυνομία. Αφού πληροφορηθήκαμε τι συνέβη κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, φτάσαμε στο σημείο και αρχίσαμε τα γυρίσματα. Όταν κατάλαβαν ότι ήμασταν από την Κροατία, οι Έλληνες όρμησαν πάνω μας και απαίτησαν την κάμερά μας, αλλά ο εικονολήπτης κατάφερε να διαπραγματευτεί, απλά πήραν την κάρτα με την οποία γυρίζαμε», λέει στο ρεπορτάζ του ο Κροάτης δημοσιογράφος.

Δολοφονία Νέα Φιλαδέλφεια: O Mιχάλης είχε πάει να αγοράσει εισιτήριο

Στη συνέχεια αναφέρεται στις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το φιάσκο της αστυνομίας, η οποία ενώ είχε όλα τα στοιχεία από τις αρχές της Κροατίας και του Μαυροβουνίου, δεν κατάφερε να σταματήσει το κομβόι των χούλιγκαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτός είναι ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε

«Οι κρατούμενοι Κροάτες οπαδοί οδηγήθηκαν για εξέταση DNA, ο δολοφόνος άφησε ίχνη στον νεκρό οπαδό και τώρα αναζητείται. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους, συνέλαβε επτά οπαδούς στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και έναν σε λεωφορείο με προορισμό την Αλβανία. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία έχει δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου και φέρεται να είναι Έλληνας πολίτης», ανέφερε ο ρεπόρτερ του Dnevnik Nova TV.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top