Αποκαλυπτική έκθεση: Ήξεραν πώς θα έρθουν στην Αθήνα οι Κροάτες χούλιγκαν

Οι αστυνομικοί υποτίμησαν τον κίνδυνο και φύλαξαν λάθος σημεία

Αποκαλυπτική είναι η απόρρητη έκθεση των 27 σελίδων του τμήματος Αθλητικής Βίας που προέβλεπε με κάθε λεπτομέρεια πόσο επικίνδυνοι ήταν οι Κροάτες που ήρθαν στη χώρα μας για να δολοφονήσουν. Το τρομερό είναι ότι προέβλεψαν ακόμη και πώς θα έρθουν στην Αθήνα. 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Τον είδα λιπόθυμο, είχε χάσει όλο του το αίμα»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Μαστραντωνάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, θεωρούταν πιθανό κάποιοι εξ αυτών να έρχονταν στην Αθήνα με διάφορες πτήσεις σε μικρές ομάδες, ώστε να μην τραβήξουν την προσοχή. Ακόμα, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, αρκετοί αναμενόταν να μετακινηθούν προς την Αθήνα με μίνι βανς και οχήματα, μέσω Μαυροβουνίου και Αλβανίας.

Νέα Φιλαδέλφεια: Θρήνος για τον Μιχάλη - «Έγινε αετός και πέταξε ψηλά»

Επίσης, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, οι Bad Blue Boys, τα «Κακά Μπλε Αγόρια» όπως αυτοαποκαλούνται, διακατέχονται έντονα από το στοιχείο του εθνικισμού, υποστηρίζοντας έντονα την εθνική τους ταυτότητα ως ύψιστο ιδανικό, με αποτέλεσμα να αναρτούν συχνά εντός των γηπέδων διάφορα εθνικά σύμβολα, όπως κροατικές σημαίες, με αποτέλεσμα να ξεσπούν επεισόδια με σαφή πολιτικό περιεχόμενο.

Αποκαλυπτική έκθεση για τους οπαδούς από την Κροατία

«Παιχνίδι υψηλού κινδύνου» χαρακτηρίζεται ο αγώνας ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Την ίδια ώρα, στην πρώτη σελίδα της έκθεσης με μεγάλα γράμματα ο αγώνας ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ χαρακτηρίζεται ως «κόκκινος» και «υψηλού κινδύνου».

Ήταν, μάλιστα, τόσο αναλυτική η έκθεση, όπου μέσα ανέφεραν ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας σε βάρος του προπονητή, εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Επίσης, αναφέρεται στην έκθεση ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ δεν είχαν πρόθεση να προκαλέσουν φασαρίες και να έρθουν σε συμπλοκή.

Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις τις έκθεσης, έγινε κακή εκτίμηση και οι οι αστυνομικοί υποτίμησαν τον κίνδυνο και φύλαξαν λάθος σημεία, με μεγάλη αστυνομική παρουσία σε συνδέσμους οπαδών στην Αθήνα.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top