Καύσωνας: Έρχονται 40ρια Παρασκευή και Σάββατο

Αποπνικτική ζέστη και κατά τη διάρκεια της νύχτας   

Η άνοδος της θερμοκρασίας που ξεκίνησε από σήμερα θα κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές της χώρας θα αγγίξει τους 41 βαθμούς. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του διήμερου καύσωνα θα είναι η αποπνικτική ζέστη ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτας. 

Οδηγίες για καύσωνα: Πώς να προστατευτείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες

Kαυτό και αποπνικτικό προβλέπεται το προσεχές διήμερο. Το μεσημέρι της Παρασκευής η θερμοκρασία στην Αλεξανδρούπολη θα αγγίξει τους 41 βαθμούς, ενώ 40 θα έχουν η Άμφισσα η Λάρισα και η Σάμος. Παρόμοια θα είναι η κατάσταση και το Σάββατο.

 

 Aφόρητη  η ζέστη την νύχτα

Οι πολύ υψηλές, σχεδόν τροπικές νυχτερινές θερμοκρασίες που παρατηρούνται στις πόλεις και επιβαρύνουν τον οργανισμό, οφείλονται στο φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας. 

Οι μέγιστες θερμοκρασίες το βράδυ

Οι μέγιστες θερμοκρασίες το βράδυ 

«Τα αστικά κέντρα έχουν υλικά τα οποία αποθηκεύουν περισσότερη θερμότητα, έχουν δραστηριότητες που παράγουν επίσης θερμότητα και έτσι η θερμοκρασία τις βραδινές ώρες που είναι πιο έντονο το φαινόμενο, δεν πέφτει όπως θα συμβεί στις περαστικές  περιοχές ή στο ύπαιθρο. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε θερμοκρασίες που διατηρούνται πολύ υψηλότερα» δηλώνει στο Star o φυσικός - μετεωρολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Στρατής Βουγιούκας. 

Χαρακτηριστικά, την Παρασκευή το βράδυ η Χαλκίδα θα έχει 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ 28 θα έχει ο Βόλος και 27 το Άργος. Αντίστοιχα το βράδυ του Σαββάτου ο υδράργυρος στην Καβάλα θα φτάσει τους 30 βαθμούς. 28 βαθμούς Κελσίου θα δείξουν τα θερμόμετρα στο κέντρο της Αθήνας και 27 στην Θεσσαλονίκη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top