Καλοκαίρι 2023: Φθηνοί προορισμοί στα ελληνικά νησιά έως 25€/άτομο

Πού θα πας διακοπές της τελευταίας στιγμής με περιορισμένο «budget»

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Ανάρπαστα είναι και φέτος το καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά. Ελάχιστες είναι πλέον οι διαθέσιμες αυτοτελείς κατοικίες, εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, με κόστος διανυκτέρευσης έως 100€, οι οποίες είναι κατάλληλες να φιλοξενήσουν μία τετραμελή οικογένεια ή μία παρέα τεσσάρων ατόμων (25€/άτομο).

«Οι προ-κρατήσεις σε αυτά τα ακίνητα «χτύπησαν» κόκκινο από τις αρχές έτους, κυρίως από αλλοδαπούς ταξιδιώτες, ενώ τη δεδομένη στιγμή αγγίζουν το 100% τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

ενοικιαζόμενο δωμάτιο

Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή των εκδρομέων αποτελεί το υψηλό κόστος μετακίνησης, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων - φωτ. αρχείου eurokinissi

Όπως εξήγησε, το μεγαλύτερο μέρος των αλλοδαπών ταξιδιωτών, σε αντίθεση με τους εγχώριους, έχουν την ευχέρεια να προγραμματίζουν τις διακοπές τους από τα τέλη Φεβρουαρίου- μέσα Μαρτίου. 

«Πραγματικά “δεν πέφτει καρφίτσα” στους οικονομικούς προορισμούς, τόσο στην ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα. Η διαθεσιμότητα πλέον είναι αρκετά περιορισμένη και μάλιστα επικεντρώνεται σε λιγοστές επιλογές, κυρίως σε νησιά που καταγράφουν «μεγάλη» δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων».

Διακοπές με παιδιά: Οι top προορισμοί και το κόστος για το φετινό καλοκαίρι

Φθηνοί προορισμοί στο Ιόνιο

Τα νησιά του Ιουνίου, σύμφωνα με την AirDNA, διαθέτουν 18.488 διαμερίσματα ή και αυτοτελείς κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

«Οι προ-κρατήσεις για ακίνητα με κόστος διανυκτέρευσης έως 100€ (25€/ άτομο), τον Ιούλιο στο σύνολο των Ιονίων νήσων κυμαίνεται στο 95% και τον Αύγουστο στο 99%

παραλία

Η Ζάκυνθος αριθμεί 3.690 κατοικίες, η Λευκάδα 2.492 κατοικίες, η Ιθάκη 191 κατοικίες, το Μεγανήσι 93 κατοικίες και η βασίλισσα του Ιουνίου, η Κέρκυρα 8.580 κατοικίες. - φωτ. unsplash

Η διαθεσιμότητα πλέον «περιορίζεται» κυρίως σε ακίνητα από 30τμ έως 50τμ, κυρίως σε προορισμούς της Κεφαλονιάς, της Λευκάδας και της Ζακύνθου.

Στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, τον Ιούλιο, το συνολικό κόστος για 5 ημέρες, για μία παρέα 4ων ατόμων ή μία οικογένεια αγγίζει τα 322€ για κατοικία 48τμ, ενώ στις Βολίμες της Ζακύνθου, κατοικία 100τμ μισθώνεται προς 469€», είπε ο κ. Μπάκας.

Προορισμοί για διακοπές με αμάξι και κόστος διανυκτέρευσης έως 25€/βράδυ

Φθηνά μέρη για διακοπές στα νησιά του Αιγαίου

Σύμφωνα με την AirDNA, η Ρόδος αριθμεί 4.751 εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, η Χίος 364 ακίνητα, η Σύρος 752 ακίνητα, η Σάμος 517 ακίνητα, η Θάσος 779 ακίνητα, η Μυτιλήνη 570 ακίνητα, η Σκόπελος 818 ακίνητα και η Νάξος 2.548 ακίνητα.

«Στα νησιά του Αιγαίου, επιλογές καταγράφονται κυρίως στη Χίο, στη Σάμο, στη Μυτιλήνη και τη Ρόδο. Ελάχιστες κατοικίες υπάρχουν πλέον διαθέσιμες στη Σκόπελο, στη Θάσο και τη Νάξο

Οι προ-κρατήσεις για ακίνητα με κόστος διανυκτέρευσης έως 100€, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αγγίζουν το 98%- 99% στη Ρόδο, στη Χίο 97%- 99%, στη Νάξο στο 99% και στη Θάσο 98%- 99%».

Πόση ώρα μετά το φαγητό μπορεί να μπουν τα παιδιά στη θάλασσα ή την πισίνα

Οικονομικά μέρη για καλοκαιρινές διακοπές στην Κρήτη

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, στην Κρήτη, οικονομικές επιλογές καταγράφονται κυρίως σε προορισμούς του Νομού Ηρακλείου και του Νομού Ρεθύμνου

«Στην περιοχή Καλοί Λιμένες στο Ν. Ηρακλείου το συνολικό κόστος για 5 ημέρες, για μία παρέα 4ων ατόμων ή μία οικογένεια αγγίζει τα 410€ για κατοικία 85τμ, στην Ελούντα στο Λασίθι, τα 60τμ μισθώνονται προς 328€, ενώ στο Φραγκοκάστελο στα Χανιά, τα 30 τμ έναντι 299€», είπε.

Πού “ελπίζουν” οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής

Σύμφωνα με τον ίδιο, σύμμαχος για όλους όσοι δεν προγραμμάτισαν εγκαίρως τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αποτελούν οι ενδεχόμενες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, καθώς και η μείωση του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

«Οι παραπάνω παράγοντες λογικά θα λειτουργήσουν θετικά στη παρακίνηση του ταξιδιού, έστω και τη τελευταία στιγμή, εφόσον βρεθεί η “ευκαιρία”.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Σε κάθε περίπτωση, όσοι επιλέξουν κάποιον προορισμό στη νησιωτική Ελλάδα θα πρέπει να συνυπολογίσουν στα έξοδά τους, εκτός από το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αν θα μισθώσουν κάποιο μέσο μετακίνησης ή θα πάρουν το δικό τους, εφόσον τους συμφέρει οικονομικά η μεταφορά του ΙΧ ή της μοτοσυκλέτας, με το καράβι», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top