Προορισμοί για διακοπές με αμάξι και κόστος διανυκτέρευσης έως 25€/βράδυ

Φθηνοί προοροσμοί στην Ελλάδα για το καλοκαίρι 2023

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Μπαίνοντας στην καρδιά του καλοκαιριού, ανάρπαστοι φαίνεται ότι είναι για ακόμα μία χρονιά, οι road trip προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

«“Κόκκινο” έχουν χτυπήσει ιδιαίτερα οι προ-κρατήσεις στους οδικούς προορισμούς, που αφορούν σε αυτοτελείς κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, με κόστος διανυκτέρευσης έως 100€, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν μία τετραμελή οικογένεια ή μία παρέα 4 ατόμων (25€ ανά άτομο)», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

διακοπές σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες, επιλέγουν κοντινούς προορισμούς, σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών από την κύρια κατοικία τους - φωτ. αρχείου unsplash

Όπως εξήγησε, σημαντικό παράγοντα για την επιλογή των εκδρομέων αποτελεί το υψηλό κόστος μετακίνησης, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που πλέον δεν είναι αμελητέα.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες, επιλέγουν κοντινούς προορισμούς, σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών από την κύρια κατοικία τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Προτάσεις διαμονής στην Πελοπόννησο με κόστος έως 25€/άτομο τη βραδιά

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα στην Πελοπόννησο, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 96% τον Ιούλιο και το 97% τον Αύγουστο. Την ίδια ώρα, η Καλαμάτα, το Ναύπλιο και η Μάνη (Λακωνική & Μεσσηνιακή), αναδεικνύονται σε κορυφαίους καλοκαιρινούς οδικούς προορισμούς. 

«Η “άγρια” φύση στη Μάνη, τόσο στη Λακωνική, όσο και τη Μεσσηνιακή, αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό, τόσο για εγχώριους, όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες.

Διακοπές με παιδιά: Οι top προορισμοί και το κόστος για το φετινό καλοκαίρι

Το Ναύπλιο, αποτελεί αγαπημένο προορισμό, όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου, τόσο για τους Αθηναίους, λόγω της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης, όσο και για τους τουρίστες που επιθυμούν να δουν από κοντά το θέατρο της Επιδαύρου και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας». 

διακοπές σε νησί

Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή των εκδρομέων αποτελεί το υψηλό κόστος μετακίνησης, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων - φωτ. αρχείου eurokinissi

Σύμφωνα με τον ίδιο, το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες, έχουν αναδείξει τα τελευταία 3- 4 χρόνια και τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ως δημοφιλή προορισμό. 

«Η Καλαμάτα, διαθέτει τη δεδομένη στιγμή 786 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, από 698 τον περασμένο Μάιο. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής την Καλαμάτα είναι πολλές, τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις, όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών».

Όπως πρόσθεσε, ο Νομός Ηλείας αποτελεί αναδυόμενο προορισμό για τους εκδρομείς του καλοκαιριού, ενώ αύξηση κατά 43,61% καταγράφουν οι νέες εγγραφές ακινήτων στις  πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022.

«Οι χρυσαφένιες παραλίες στην Κυλλήνη, την Κουρούτα και τη Ζαχάρω αποτελούν πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να περάσουν λίγες ημέρες μακριά από την πρωτεύουσα».

Την ίδια ώρα, “έδαφος” φαίνεται να κερδίζει φέτος και ο Νομός Αχαΐας

«Οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλίτιδας ζώνης, όπως το Δερβένι, ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα, τα Σελιανίτικα, καθώς και οι παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπως η παραλία Γιανισκάρη και η Καλόγρια, κερδίζουν την προτίμηση των τουριστών τόσο εγχώριων, όσο και αλλοδαπών τη φετινή σεζόν», σημείωσε. 

7 έξυπνα tips για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές - Μυστικά από διαιτολόγο

Φθηνές καλοκαιρινές διακοπές στην Εύβοια

Στην Εύβοια, οι προ-κρατήσεις για κατοικίες πλησίον της θάλασσας, με ζητούμενο μίσθωμα έως 100€/διανυκτέρευση, αγγίζουν το 96% τον Ιούλιο και 95% τον Αύγουστο

«Η Εύβοια, λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα, έλκει όλο και περισσότερους εκδρομείς, οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν τις παραλίες και τους μικρούς κόλπους της. Πολλοί μάλιστα, με επίκεντρο την εξοχική κατοικία που μισθώνουν, οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές γνωρίζοντας την ευρύτερη περιοχή. 

Σύμφωνα με την AirDNA, αν εξαιρέσουμε την Χαλκίδα, είναι εγγεγραμμένα 858 αυτοτελή ακίνητα (κατοικίες/διαμερίσματα)σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης», είπε ο κ. Μπάκας.

Η παραλία «διαμάντι» της Αττικής - Σαν να βρίσκεσαι σε νησί!

Road trip στην παραθαλάσσια Ήπειρο

Παρόμοια είναι η εικόνα και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, όπου οι προ-κρατήσεις για ακίνητα πλησίον της θάλασσας με ζητούμενο μίσθωμα έως 100€/διανυκτέρευση, αγγίζουν το 97% τον Ιούλιο και 99% τον Αύγουστο

«Οι παραθαλάσσιοι προορισμοί της Ηπείρου, κερδίζουν κάθε χρόνο περισσότερους λάτρεις. Μικροί κόλποι, παραλίες οργανωμένες ή μη και πολλές γαστρονομικές επιλογές, αποτελούν δέλεαρ για τους ταξιδιώτες.

Στην Ήπειρο, αν εξαιρέσουμε τα Ιωάννινα και τους ορεινούς προορισμούς, η δυναμική των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί τις 950».

Φοιτητικά σπίτια: Οι τιμές των ενοικίων σε 20 πόλεις της Ελλάδας

Καλοκαίρι 2023: «Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει»

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, οι Θεσσαλονικείς και οι κάτοικοι των όμορων πόλεων, για ακόμη μία φορά επιλέγουν κοντινούς οικονομικούς προορισμούς στη Χαλκιδική, όπως τα Φλογητά, την παραλία Διονυσίου και τη Νέα Καλλικράτεια.

«Στην Χαλκιδική, με δυναμική 5.029 εγγεγραμμένων κατοικιών σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 100€/διανυκτέρευση, καταγράφουν προ-κρατήσεις της τάξεως του 99% τον Ιούλιο και 98% τον Αύγουστο.  

Στην παραλία Διονυσίου 4 άτομα θα πληρώσουν τον Ιούλιο για μία κατοικία 30τμ. 377€ για 5 διανυκτερεύσεις, ενώ στα Φλογητά 363€ για 25τμ.

 ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Λίγο πιο “βαθιά το χέρι στην τσέπη” θα βάλουν όσοι επιλέξουν για τις διακοπές του Ιουλίου το Πευκοχώρι, αγαπημένο προορισμό για οικογένειες και ζευγάρια, αφού το κόστος διαμονής για ακίνητο 50τμ. είναι 455€», είπε στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top