7 έξυπνα tips για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές - Μυστικά από διαιτολόγο

Νερό με γεύση, καλός ύπνος και μικρά πιάτα...

Όλα όσα είπε η Ηλιαλένα Λυσικάτου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Την περίοδο του καλοκαιριού αποτελεί πρόκληση για όλους μας να καταφέρουμε να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος και να μην πάρουμε παραπανίσια κιλά. Πόσο εφικτό είναι όμως είναι αυτό όταν οι γαστρονομικοί πειρασμοί και τα καλοκαιρινά κοκτέιλ στις διακοπές, «καραδοκούν στη γωνία»; 

«Την περίοδο των διακοπών όλοι θέλουμε να βγαίνουμε εκτός προγράμματος και να τρώμε κάτι το διαφορετικό. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της σιλουέτας και στην υιοθέτηση κάποιων σωστών διατροφικών συνηθειών», είπε στο star.gr η Ηλιαλένα Λυσικάτου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος. 

Την περίοδο του καλοκαιριού αποτελεί πρόκληση για όλους η διατήρηση της σιλουέτας - φωτ. unplash

7 συμβουλές για να μην πάρουμε κιλά στις διακοπές

Η ίδια μοιράστηκε έξυπνα tips για να μην φοβηθούμε τη «δοκιμασία της ζυγαριάς» και να βελτιώσουμε ταυτόχρονα την ποιότητα της διατροφής μας.

Φτιάξε το πιο λείο, σπιτικό σορμπέ φράουλα με ελάχιστες θερμίδες!

Καταναλώνουμε ισορροπημένα γεύματα

  • Επιλέγουμε στις διακοπές μία διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες με λίγα λιπαρά, όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα, δημητριακά ολικής άλεσης, αλλά και πηγές καλών λιπαρών, όπως το ελαιόλαδο και το αβοκάντο. 

Προσοχή: Καλό είναι να αποφύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τους υδατάνθρακες υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και τα πολλά λιπαρά.

Προσέχουμε τις μερίδες

  • Ελέγχουμε το μέγεθος της μερίδας μας και προσπαθούμε να καταναλώνουμε λογικές ποσότητες φαγητού. Χρησιμοποιούμε μικρότερα πιάτα και απολαμβάνουμε το φαγητό μας αργά, ώστε να αισθανθούμε πληρότητα πιο γρήγορα.

Πρωτεϊνική δίαιτα: Τα οφέλη και οι κίνδυνοι

Επιλέγουμε υγιεινά σνακ

  • Αντικαθιστούμε τα σνακ με υγιείς επιλογές. Αντί για αλμυρά τσιπς ή γλυκές λιχουδιές, επιλέγουμε φρούτα, λαχανικά , υγιεινά δημητριακά, ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Μπορούμε να επιλέξουμε καρότα με χούμους ή γιαούρτι με φρούτα.

Η Ηλιαλένα Λυσικάτου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Δεν ξεχνάμε το νερό 

  • Πίνουμε αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να παραμένουμε ενυδατωμένοι επαρκώς. Δεν πρέπει να περιμένουμε να διψάσουμε για να πιούμε νερό, γιατί τότε θα έχουμε ήδη αφυδατωθεί. Το νερό θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε κορεσμό και μπορεί να αποτρέψει την υπερβολική κατανάλωση θερμίδων. Μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο νερό με βιταμίνες ή γεύση! 

Προσέχουμε τις υγρές θερμίδες

  • Τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα ποτά, όπως τα κοκτέιλ είναι υψηλά σε θερμίδες και ζάχαρη. Προτιμούμε το νερό, το πράσινο τσάι, τους φυσικούς χυμούς φρούτων ή τα αναψυκτικά με χαμηλές θερμίδες.

Αντικαθιστούμε τα σνακ με υγιείς επιλογές. Αντί για αλμυρά τσιπς ή γλυκές λιχουδιές, επιλέγουμε φρούτα

Αντικαθιστούμε τα σνακ με υγιείς επιλογές. Αντί για αλμυρά τσιπς ή γλυκές λιχουδιές, επιλέγουμε φρούτα - φωτ. unplash

Δεν αμελούμε τη φυσική άσκηση

  • Μπορούμε να συμπεριλάβουμε τη φυσική άσκηση στην καθημερινή μας ρουτίνα. Εκτός από το κολύμπι υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες που μπορούν να ενταχθούν στις διακοπές μας, όπως οι περίπατοι στην παραλία, το τρέξιμο και το ποδήλατο. Η άσκηση θα μας βοηθήσει τόσο στην καύση των θερμίδων, όσο και στην ευεξία και διάθεσή μας. 

Κοιμόμαστε αρκετά και αποφεύγουμε το άγχος

  • Τόσο το άγχος, όσο και η έλλειψη ύπνου μπορούν να επηρεάσουν τις διατροφικές μας επιλογές. Προσέχουμε, λοιπόν, την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου μας και αποφεύγουμε τον παράγοντα του άγχους, καθώς μπορεί να μας οδηγήσουν σε υπερβολική κατανάλωση τροφίμων. 

5+1 ιδέες για θρεπτικό πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνη

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε η κ. Λυσικάτου, είναι σημαντικό να ακούμε πάντα το σώμα μας και να προσαρμόζουμε τη διατροφή μας σύμφωνα με τις ανάγκες μας. 

«Για περαιτέρω προσαρμογές που μπορεί να χρειάζεται το πρόγραμμα διατροφής μας, καλό είναι να συμβουλευθούμε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο- διατροφολόγο», είπε στο star.gr.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top