Δροσερό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας με λίγες θερμίδες, το σορμπέ από φρούτα εποχής αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλους όσοι προσέχουν τη σιλουέτα τους, αφού χορταίνει, χωρίς να παχαίνει...
«Το σορμπέ από φράουλα, πεπόνι ή μάνγκο, μαζί με λιναρόσπορο και μέλι, προαιρετικά, για έξτρα γλυκιά γεύση, θα μπορούσε να αντικαταστήσει κάποιο γλυκό έδεσμα, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της διατροφής μας και μειώνοντας την ανάγκη για κατανάλωση ζάχαρης», σημείωσε στο star.gr η Ηλιαλένα Λυσικάτου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.
Πώς θα φτιάξεις το πιο λείο, σπιτικό σορμπέ φράουλα
Σύμφωνα με την κ. Λυσικάτου, το σορμπέ φρούτων αποτελεί ένα νόστιμο σνακ, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, με μόλις Έ. Η ίδια μοιράστηκε μάλιστα μια εύκολη συνταγή για όλους όσοι επιθυμούν να απολαύσουν ένα σπιτικό σορμπέ φράουλα, χωρίς ενοχές.
Υλικά
- 1 κεσεδάκι φράουλες
- 1κουτ. σούπας λιναρόσπορο, σπασμένο
- 1-2 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και ξύδι για 20 λεπτά, για να καθαρίσουν από τα φυτοφάρμακα.
- Τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε στη μέση.
- Τοποθετούμε τις φράουλες στην κατάψυξη για 5- 6 ώρες.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τοποθετούμε σε μπολ.
- Στη συνέχεια, το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-7 ώρες.
- Σερβίρουμε με λίγο σιρόπι αγαύης.
Tips:
- Μπορεί να γίνει και με αλλά φρούτα της αρεσκείας μας όπως με πεπόνι, μανγκο, καρπούζι κ.α.
- Στο σερβίρισμα μπορεί να προστεθούν σταγόνες σοκολάτας για extra γευση