Χωρίς delivery από τις 12 έως τις 5 το απόγευμα λόγω καύσωνα

Το σχόλιο Γεωργιάδη για τη διακοπή των delivery

Λόγω του καύσωνα «Κλέων», σταματούν οι υπηρεσίες delivery το διάστημα 12 με 5 το απόγευμα, με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Καύσωνας Κλέων: Στους 42 βαθμούς έφθασε η θερμοκρασία στη Λάρισα!  

Ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης στις πιο δύσκολες ώρες του καύσωνα» τη συγκεκριμένη παύση εργασιών, που περιλαμβάνεται στην υπουργική απόφαση για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων. 

Όπως σχολίασε με ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Εργασίας, «oφείλουμε να προστατεύσουμε την υγεία και αυτών των εργαζομένων και αν και κάποιοι θα ξεβολευτούμε λίγο από την στέρηση των υπηρεσιών τους, πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε με αυτό το στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης στις πιο δύσκολες ώρες του καύσωνα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μόνο».

Η Υπουργική Απόφαση, που αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, προβλέπει:

  • Υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00
  • Παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου
  • Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησής τους από την εργασία
  • Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
  • Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας

Καύσωνας Κλέων: Ξεκινούν τα 44άρια – Όλα τα μέτρα, τι ισχύει για τηλεργασία

Σωματείο Διανομέων Φαγητού Θεσσαλονίκης: «Παύση εργασιών χωρίς να χαθεί το μεροκάματο»

Στο μεταξύ, το Σωματείο Διανομέων Φαγητού Θεσσαλονίκης, ζητά να σταματήσουν υποχρεωτικά όλες οι πλατφόρμες για παραγγελίες προκειμένου να μην εργαστούν τις ημέρες του καύσωνα, χωρίς όμως οι ντελιβεράδες να χάσουν το μεροκάματο τους. 

«Ζητάμε πλήρη παύση της εργασίας του delivery για τις 2-3 ημέρες που δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και να πληρωθούμε το μεροκάματο γιατί δεν ευθυνόμαστε εμείς» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Κεφαλάς εκ μέρους του Σωματείου.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top