Καύσωνας Κλέων: Οι οδηγίες που δόθηκαν στα νοσοκομεία

Σε ετοιμότητα οι τεχνικές υπηρεσίες

Η παρατεταμένη ζέστη είναι πιθανό να οδηγήσει κάποιους συνανθρώπους μας στα έκτακτα περιστατικά, όπως λένε οι γιατροί. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ο κόσμος -επειδή προσέχει και τηρεί όπως φαίνεται τα μέτρα προφύλαξης- δεν έχει μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ σε κάποιο νοσοκομείο για επιπλοκές της ζέστης.

Σύμφωνα με τελέχη του ΕΚΑΒ, από αύριο, Πέμπτη, η εικόνα θα είναι πιο σαφής. Ωστόσο έχουν δοθεί οδηγίες στα νοσοκομεία από το Υπουργείο αλλά και από τις Υγειονομικές περιφέρειες για νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Το βασικό είναι ότι έγινε έλεγχος των γεννητριών σε όλα τα νοσοκομεία και δουλεύουν κανονικά.

Καύσωνας Κλέων: Ακραίες θερμοκρασίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα

Οδηγίες αφορούν στη συντήρηση των κλιματιστικών, στον έλεγχο των γεννητριών, καθαρισμός των εξωτερικών χώρων από πευκοβελόνες ή εύφλεκτα υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά και σαφείς οδηγίες για το τμήμα επειγόντων. Συγκεκριμένα: 

  • Να υπάρχουν παγοκύστες και παγωμένα νερά
  • Να δουλεύουν τα κλιματιστικά, όμως επειδή στα επείγοντα αναγκαστικά είναι ανοιχτές οι πόρτες και χάνεται η απόδοση των κλιματιστικών να υπάρχουν και επιπλέον ανεμιστήρες

Επίσης οι τεχνικοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα και επιδιορθώνουν βλάβες στα κλιματιστικά όπως έγινε την Τρίτη στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top