4+1 προορισμοί για φθηνές διακοπές στην Ελλάδα

Πανέμορφα νησιά με χαμηλό budget ιδανικά για οικογένειες και φοιτητές

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και τα οικονομικά σας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά θέλετε απεγνωσμένα να φύγετε για διακοπές; Υπάρχουν λύσεις για φθηνές διακοπές. 

Σας προτείνουμε πέντε πανέμορφους ελληνικούς προορισμούς, που θα σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τη θάλασσα σε πανέμορφες παραλίες, να χαρείτε το καλοκαίρι και, το καλύτερο, να μη σας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι!

Διακοπές με παιδιά: Οι top προορισμοί και το κόστος για το φετινό καλοκαίρι

Φθηνές καλοκαιρινές διακοπές στον Καστό

Πρόκειται για ένα υπέροχο, μικροσκοπικό νησάκι του Ιονίου. Μάλιστα, είναι το πιο μικρό κατοικημένο νησί των επτανήσων (35 κάτοικοι), ενώ βρίσκεται περίπου έξι χλμ. από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας στα νοτιανατολικά της Λευκάδας. Όσον αφορά στη διαμονή σας εκεί, θα πρέπει να κλείσετε από πολύ νωρίς ένα από τα ελάχιστα δωμάτια που προσφέρει το νησί, οπότε μην το αμελήσετε. 

Εάν προτιμάτε, λοιπόν, να κάνετε τις πιο ήσυχες διακοπές της ζωής σας, χωρίς αυτοκίνητο (καθώς δεν υπάρχει μέσο που να περνά ΙΧ στο νησί), απολαμβάνοντας την υπέροχη θάλασσα και το τοπίο που έχει να προσφέρει το Ιόνιο, με απόλυτα αργούς ρυθμούς, τότε σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το νησί Καστός. Φιλικό για το πορτοφόλι σας και πανέμορφο. 

Διακοπές στα Χανιά: Η αρχαιότερη πόλη της Κρήτης θα σας κλέψει την καρδιά!

 

 Αγκίστρι: Ο φθηνός προορισμός κοντά στην Αθήνα 

Ένα ακόμη νησί που ενδείκνυται για φθηνές καλοκαιρινές διακοπές είναι το Αγκίστρι. Βρίσκεται κοντά στην Αθήνα (Αργοσαρωνικός) και προτιμάται από πολλούς για λιγοήμερες εξορμήσεις ή πολυήμερες διακοπές με χαμηλό budget. Έχει όμορφες παραλίες, οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες, είναι καταπράσινο, ενώ για τους λάτρεις της φύσης, τα δασάκια του νησιού είναι ιδανικά για περπάτημα!

To σίγουρο είναι ότι εάν επιλέξετε το Αγκίστρι για τις διακοπές σας, θα κολυμπήσετε σε υπέροχα νερά, με φυσική σκιά, θα απολαύσετε τη φιλοξενία του νησιού και θα γευτείτε φθηνά θαλασσινά.

Κάποιες από τις παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε είναι: Χαλικιάδα, Δραγονέρα, Απόνησος, Παραλία Μεγαλοχωρίου, Παραλία Σκάλας, Μπαριάμα και Μάριζα.

Tip: Τα περισσότερα πλοία που ταξιδεύουν στο Αγκίστρι και στα νησιά του Αργοσαρωνικού επιτρέπουν τη δωρεάν μεταφορά ποδηλάτου. Μπορείτε, λοιπόν, να παρετε μαζί το ποδήλατό σας από την Αθήνα στο Αγκίστρι και να απολαύσετε τα πανέμορφα μέρη του νησιού!  

Διακοπές στην Πάρο: Οι ονειρικές παραλίες που δεν πρέπει να χάσεις!

Ονειρεμένες low budget διακοπές στα Κουφονήσια

Εάν αποφασίσετε φέτος να επισκεφθείτε τα Κουφονήσια, θα μαγευτείτε από τα παραδεισένια νερά και το μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 2 νησιών, του «Πάνω» (ή «Άνω») και του «Κάτω» Κουφονησίου.

Το Πάνω Κουφονήσι είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός, όπου θα βρείτε ό,τι παροχές χρειάζεστε για να κάνετε ονειρεμένες διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Το Κάτω Κουφονήσι είναι αρκετά απομονωμένο, χωρίς πολλές παροχές. Παλαιότερα το νησί είχε και οργανωμένο camping, το οποίο όμως δεν λειτουργεί πια.

Κάποιες από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι: Άμμος, Πάνω Κουφονήσι, Παραλία Χαροκόπου ή Φοίνικας, Φανός, Ιταλίδα, Πισίνα, Πορί και Γάλα.

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

Οικονομικές διακοπές το καλοκαίρι στη Σέριφο

Ένας προορισμός που δύσκολα αποφασίζεις να αποχωριστείς είναι η Σέριφος. Έχει πολλές επιλογές από παραλίες, φαγητό και κόστος διαμονής. Μάλιστα, το ιδιαίτερα προσεγμένο και καθαρό κάμπινγκ του νησιού, ενδείκνυεται για πιο οικονομικές διακοπές.

Πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά κυκλαδίτικα νησιά, με σπάνια ομορφιά, γευστικό φαγητό και ήρεμη ατμόσφαιρα, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές μακριά από τον μαζικό τουρισμό.

Κάποιες από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι: Άγιος Σώστης, Ψιλή Άμμος, Γάνεμα, Λιβαδάκια, Βαγιά, Συκαμιά, Καλό Αμπέλι και Λια.

Φθηνές διακοπές στην ονειρική Σαμοθράκη

Εάν βρίσκεστε στη βόρεια Ελλάδα, τότε η Σαμοθράκη (Θρακικό πέλαγος) αποτελεί μία από τις πιο must επιλογές για φθηνές διακοπές. Είναι μαγικό, πανέμορφο νησί, σχεδόν ανέγγιχτο από την τουριστική ανάπτυξη. Η Σαμοθράκη ανήκει σταθερά στα οικονομικά νησιά για διακοπές, ενώ ξεχωρίζει για την άγρια φυσική ομορφιά της και πυκνή βλάστηση, που σπάνια συναντάς στα ελληνικά νησιά.

Εάν αγαπάτε τη φύση, σας αρέσει ο πιο απλός τρόπος ζωής και η απόλυτη χαλάρωση τότε οι διακοπές εκεί θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστες!

Το νησί συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, με τις υπέροχες παραλίες του και το όρος Σάος που αγγίζει σε ύψος τα 1.600 μέτρα. Η ορεινή Σαμοθράκη θα σας συνεπάρει με τα εντυπωσιακά της τοπία, γεμάτα καταρράκτες, ποτάμια, πηγές, φαράγγια, βάθρες, μονοπάτια για πεζοπορία, και περιοχές για ορειβασία. 

Κάποιες από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι: Βάτος, Παχιά Άμμος, Κήποι, Πύργος του Φονιά και Θέρμα.

Φολέγανδρος: Το νησί με την «άγρια» ομορφιά και τα κρυστάλλινα νερά

Αξέχαστες οικονομικές διακοπές το καλοκαίρι στην Ικαρία

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά για φοιτητές, αφού συνδυάζει την άγρια ομορφιά του τοπίου, με έναν μοναδικά χαλαρό τρόπο ζωής και υπέροχη θάλασσα, ιδανικός συνδυασμός για τις αξέχαστες διακοπές της ζωής σου! 


Στην Ικαρία θα κολυμπήσετε σε δροσερά νερά, θα επισκεφθείτε πανέμορφα χωριά και θα γευτείτε υπέροχες τοπικές συνταγές. Δεν είναι τυχαίο ότι το αποκαλούν το νησί της μακροζωίας. Το όνομα της Ικαρίας σχετίζεται με τον μύθο του Ίκαρου, σύμβολο νεανικού ενθουσιασμού και αναζήτησης της ελευθερίας.

Κάποιες από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι: Σευχέλλες, Μεσακτή, Λιβάδι, Πριόν, Νας, Φάρος (για surfing), Κυπαρίσσι, Ανεφάντι και Αυλάκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top