Το γραφικό νησί με τα καταγάλανα νερά που είναι κοντά στην Αθήνα!

Εκδρομή το σαββατοκύριακο στην «αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού

Ύδρα: Η «αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού / βίντεο ant1

Η θερμοκρασία αρχίζει και ανεβαίνει και ο καιρός, μας δείχνει όλο και πιο πολύ τελευταία το ζεστό του χαρακτήρα - οπότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να οργανώσετε μία διήμερη εκδρομή και να αλλάξετε παραστάσεις, απολαμβάνοντας όμορφες στιγμές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά κοντά στην Αθήνα, την Ύδρα! Σε μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από τον Πειραιά θα βρίσκεστε στον προορισμό σας!

Εύβοια: 3+1 χωριά για μονοήμερη εκδρομή, μία ανάσα από την Αθήνα!

Ύδρα: Ιδανικός προορισμός για μία κοντινή απόδραση

Δεν είναι τυχαίο που την Ύδρα την αγάπησαν (και την προτιμούν) πολύ άνθρωποι του πνεύματος και διάσημοι καλλιτέχνες (Μαρία Κάλλας, ο Πάμπλο Πικάσο, Σοφία Λόρεν κ.ά), αφού είναι γνωστή για την πλούσια ναυτική παράδοση και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Πλέον, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά νησιά του Αργοσαρωνικού και φυσικά κάθε χρόνο την επιλέγουν για τις διακοπές τους πολλές γνωστές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σαββατοκύριακο στο πιο κοντινό κυκλαδονήσι - Μόλις 1 ώρα από την Αθήνα!

Ησυχία, θάλασσα, νιαουρίσματα από γάτες και ο χαρακτηριστικός ήχος από τις οπλές των γαϊδουριών... Αυτά αφουγκράζεται ο επισκέπτης με προορισμό την Ύδρα, όπου το αυτοκίνητο απαγορεύται και οι δρόμοι ανήκουν στους πεζούς. Έτσι, δε θα αναγκαστείτε να στριμώχνεστε στα μικρά πεζοδόμια για να περάσουν τα οχήματα, όπως σε άλλα ελληνικά νησιά.

Όπως έχει γράψει και ένας συντάκτης του BBC που επισκέφθηκε πρόσφατα το υπέροχο νησί μας: «Στην Ύδρα, μπορούσα να περπατήσω χαλαρά και στους δικούς μου ρυθμούς. Εκεί, δεν θα ακούσεις ήχους μηχανής και απότομα φρεναρίσματα που ακούς σε μεγάλες ή μικρές πόλεις. Πού και πού, η σιωπή διακόπτεται από το γκάρισμα κάποιου γαϊδάρου ή την καμπάνα μιας εκκλησίας (…)».

Τι να δείτε και να κάνετε στην Ύδρα

Διακοπές στην Ύδρα σημαίνει ατελείωτες βόλτες στη γραφική πόλη και το λιμάνι, περίπατοι και απολαυστικές διαδρομές στη φύση, μαγική θέα στο Αιγαίο, βουτιές σε καταγάλανα νερά και καλό φαγητό. Η Ύδρα αποτελεί αγαπημένο προορισμό όσων έχουν ιστιοπλοϊκά και επίσης παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, καθώς το νησί κοσμείται από πολυτελείς κατοικίες φιλοτεχνημένες από Ιταλούς τεχνίτες.

  • Απολαύστε τις βόλτες σας στα πλακόστρωτα δρομάκια του κοσμοπολίτικου νησιού του Αργοσαρωνικού και θαυμάστε τα όμορφα αρχοντικά των αγωνιστών του 1821, τα οποία έχουν μετατραπεί σε μουσεία και θα σας μεταφέρουν νοερά στην εποχή της Επανάστασης

Εκδρομή στο ακαταμάχητο νησί των Κυκλάδων - Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!

  • Μην παραλείψετε να κάνετε μία αναζοωγονητική βόλτα στο λιμάνι, θαυμάζοντας τα γραφικά μαγαζάκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας, επιλέγοντας ανάμεσα σε ολόφρεσκες θαλασσινές συνταγές
  • Επισκεφθείτε κάποια από τις... 300 εκκλησίες και 6 μονές που υπάρχουν διάσπαρτες στο νησί, εάν είστε λάτρεις των θρησκευτικών μνημείων
  •  Απολαύστε ατέλειωτες βόλτες με τα πόδια, μιας και σε όλο το νησί, απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Έτσι, δε θα διαταράξει την ήσυχη βόλτα σας κανένα μηχανοκίνητο όχημα

Παραλία Αυλάκι στην Ύδρα / Φωτογραφία: facebook.com
  • Η Ύδρα είναι ιδανικό μέρος για τους πεζοπόρους, αφού υπάρχουν μονοπάτια 80 χιλιομέτρων και προς τα δύο άκρα του νησιού, με τέσσερις σημαντικές διαδρομές που είναι σηματοδοτημένες με ξύλινες επιγραφές
  • Απολαύστε το ποτό σας στο λιμάνι, καθώς τη νύχτα η ζωή στο νησί είναι δραστήρια και η πόλη γεμίζει με κόσμο
  • Η πιο κοντινή παραλία, είναι το Αυλάκι και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για κολύμπι. Βρίσκεται κάτω από ένας δάσος και έχει γαλαζοπράσινα νερά.

3+1 προορισμοί όπου δεν επιτρέπεται αυτοκίνητο - Η απόλυτη χαλάρωση!

Διαμονή και φαγητό

Στην πόλη της Ύδρας θα βρείτε όσα χρειάζεστε, πολλές επιλογές από εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ, καθώς και πλούσια προσφορά σε καταλύματα, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιο και κατοικίες προς μίσθωση. 

Όσον αφορά στο φαγητό, στην Ύδρα θα δοκιμάσετε νόστιμα κρέατα, μαγειρευτά, αμπελοφυλλοντολμάδες με κιμά, μακαρονάδες, θαλασσινά και απολαυστικά αμυγδαλωτά.

Πώς θα πάτε στην Ύδρα

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσεις στην Ύδρα είναι με πλοίο από τον Πειραιά. Επίσης, υπάρχουν και οι επιλογές να οδηγήσετε έως το Πόρτο Χέλι ή την Ερμιόνη και να περάσετε απέναντι με σκάφος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top