Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα βρήκε την αδελφή της στην κούνια νεκρή»

Οι καταθέσεις για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας

Πάτρα: Οι καταθέσεις των γιατρών και το ενδεχόμενο να έγινε «μπέρδεμα» με τα μπουκαλάκια της αδρεναλίνης και της κεταμίνης, όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας / Αλήθειες με τη Ζήνα

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα. Η πρώτη γιατρός του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριάκου» που ενημερώθηκε από τη νοσηλεύτρια για την ανακοπή που υπέστη η μικρή Τζωρτζίνα, η παιδίατρος Γιαννούλα Κουρούση, βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα.

Δίκη Πάτρα: «Δεν έχω ξαναδεί γονιό να προβλέπει τι θα πάθει το παιδί του»

Η μάρτυρας, όπως είπε, είχε συναντήσει την κατηγορούμενη μητέρα και στο παρελθόν καθώς είχε εξετάσει και τη Μαλένα όταν είχε πρωτοεισαχθεί στο νοσοκομείο.

Πάτρα: Αποχώρησε ξαφνικά από τη δίκη η μητέρα - Ένιωσε αδιαθεσία

Όπως περιέγραψε η γιατρός, είχε εφημερία στις 26 Ιανουαρίου 2022, την ημέρα της εισαγωγής της Τζωρτζίνας. Η ίδια αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά της κατηγορουμένης εκείνες τις δύσκολες στιγμές για κάθε γονιό.

«Είχα εφημερία την ημέρα που διακομίστηκε από την Πάτρα. Πληροφορήθηκα ότι θα έρθει ένα παιδάκι για περαιτέρω διερεύνηση στο νευρολογικό κομμάτι κυρίως λόγω κάποιων επεισοδίων» περιέγραψε η μάρτυρας, προσθέτοντας πως η Τζωρτζίνα έφτασε γύρω στις 7 το βράδυ. 

«Μας είπε η γιατρός που την έφερε, λίγα λόγια για το ιστορικό. Είδα τη μητέρα, έτυχε να τη θυμηθώ γιατί και στο πρώτο παιδάκι την Μαλένα το είχα εξετάσει και της το είπα. Μου είπε η μητέρα ότι είχε περάσει πολλά το παιδάκι, ότι βρήκε το μωρό στη κούνια πεθαμένο και ότι έκανε ανακοπή».

Πάτρα: Ένταση στην επανεξέταση του Ανδρέα Ηλιάδη από τον Αλέξη Κούγια

Η μάρτυρας είδε ξανά τη μικρή Τζωρτζίνα και το Σάββατο την ημέρα του θανάτου της.

Περιγράφοντας τις στιγμές πριν η Τζωρτζίνα φύγει από τη ζωή αλλά και τη συμπεριφορά της μητέρας της εκείνες τις στιγμές η μάρτυρας είπε:

«Κατά τις 2:30 ακούω φωνή νοσηλεύτριας να με καλεί. Έξω, από το δωμάτιο ήταν η μητέρα την ρώτησα αν κάνει επεισόδιο, κούνησε το κεφάλι της. Μπήκα στο θάλαμο, ήταν σε στροφή κεφαλής και μυδρίαση. Το στόμα της γύρω από τα χείλη ήταν μπλε. Είχα μαζί μου δύο νοσηλεύτριες. Είπα στη μία, να ρίξει το κρεβάτι για να ξεκινήσω αμπού. Η μία νοσηλεύτρια έκανε μαλάξεις. Κάποια στιγμή ενώ έκανε μαλάξεις, με σταμάτησε η μητέρα και έβαλε μια συσκευή στον θώρακα του παιδιού για να στέλνει δεδομένα στον κ. Παπαγιάννη. Κατέβηκε και η μονάδα από τη ΜΕΘ και ξεκίνησαν τη χορήγηση αδρεναλίνης κάθε 5 λεπτά. Περίπου στα 10 λεπτά το παιδί διασωληνώθηκε και στα 20 πρέπει να βγήκε ο επικεφαλής να ενημερώσει την μητέρα ότι δεν τα έχει καταφέρει.

Εκεί του είπε πως την προηγούμενη φορά επανήλθε στη μία ώρα. Γι αυτό συνεχίσαμε την προσπάθεια. Στη μία ώρα και κάτι σταματήσαμε. Εγώ ακολούθησα τον επικεφαλής που πήγε να ενημερώσει τη μητέρα, η μητέρα με ευχαρίστησε για ό,τι κάναμε για το παιδί και μου ζήτησε εάν μπορεί να μεταφερθεί το παιδί στην Πάτρα ή στα Γιάννενα διότι δεν εμπιστευόταν τη ιατροδικαστική Αθηνών.

Εγώ μίλησα με ένα κύριο που φτιάχνει χαρτιά και μου είπε πως δε γίνεται και θα πρέπει οι γονείς να κάνουν ένα αίτημα στο ΑΤ όταν δηλώσουν το θάνατο» είπε η μάρτυρας περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα την ημέρα του θανάτου της.

«Η μητέρα έχει σοβαρή αυτοάνοση ασθένεια που κληρονομείται στα παιδιά»

Αλέξης Κούγιας: Μήπως έγινε «μπέρδεμα» με τα μπουκαλάκια της αδρεναλίνης και της κεταμίνης;

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η ειδικευόμενη στη ΜΕΘ του «Αγλαϊα Κυριακού» Δέσποινα Θεοτοκάτου που είχε ειδοποιηθεί για την ανακοπή της Τζωρτζίνας και έτρεξε μαζί με τους συναδέλφους της στο δωμάτιο για να συνεφέρουν το παιδί.

Περιέγραψε την προσπάθεια της ανάνηψης και δέχθηκε σειρά ερωτημάτων από τον Αλέξη Κούγια.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας, ρώτησε επίμονα τη γιατρό αν «εκείνη την ώρα του πανικού» θα μπορούσε οι νοσηλεύτριες να μπερδέψουν το μπουκαλάκι της αδρεναλίνης που είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα με το μπουκαλάκι της κεταμίνης και έτσι να δόθηκε κατά λάθος κεταμίνη στο παιδί.

Ο Αλέξης Κούγιας επέμεινε σε αυτό το ζήτημα, τονίζοντας πως τα μπουκαλάκια μοιάζουν, συνεπώς ήταν υπαρκτό το ενδεχόμενο λάθους.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top