Πάτρα: Ένταση στην επανεξέταση του Ανδρέα Ηλιάδη από τον Αλέξη Κούγια

Η ερώτηση Κούγια που δεν επέτρεψε η Πρόεδρος να απαντήσει ο μάρτυρας

Το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την επανεξέταση του μάρτυρα Ηλιάδη από τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα, με την επανεξέταση του μάρτυρα Ανδρέα Ηλιάδη, διευθυντή ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, την οποία είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας.

«Η μητέρα έχει σοβαρή αυτοάνοση ασθένεια που κληρονομείται στα παιδιά»

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα/ εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα/ εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ο κ.Κούγιας επέμεινε στο θέμα των μεταμοσχεύσεων και η επανεξέταση του μάρτυρα ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα, ενδεικτικό του διαλόγου που ακολουθεί. 

Κούγιας: Έχετε δεχτεί καμία μήνυση από πλευράς Δασκαλάκη και κατηγορούμενης;
Ηλιάδης: Ναι, υπάρχει μια μήνυση
Κούγιας: Ποιο ήταν το αντικείμενο και πότε υπεβλήθη;
Πρόεδρος: Για ποιο θέμα;
Ηλιάδης: Δε θυμάμαι
Κούγιας: Έχετε κληθεί από προανακριτή
Πρόεδρος: Δεν έχει ασκηθεί δίωξη
Κούγιας:  Αμέσως εσείς...
Ηλιάδης: Έχω δώσει απολογία.
Κούγιας: Έχετε τόσες πολλές μηνύσεις και δεν τις θυμάστε;
Ηλιάδης: Έχω πολλά στο κεφάλι που με απασχολούν
Κούγιας: Να σας το θυμίσω εγώ. Είχατε κάνει μια φωνητική παρέμβαση στο twitter;
Ηλιάδης: Δε θυμάμαι
Κούγιας: Στις 3 Αυγούστου του 2022, που δεν είχα αναλάβει ακόμα την οικογένεια, έχετε τις εξής μηνύσεις: από την οικογένεια της κ. κατηγορουμένης και μια ξεχωριστή από τον κ. Δασκαλάκη. Διορίζουν αντίκλητο του τον πρόεδρο του Δ.Σ Πατρών. Διαλέξατε να γίνετε διάσημο πρόσωπο. Δώσατε μηνύματα τα οποία είχατε ανταλλάξει με την κ. κατηγορούμενη. Τα έδωσε σε συγκεκριμένη εκπομπή και συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Και αυτός έχει μια προνομιακή σχέση με τον μάρτυρα. Και γι’ αυτό δίνει επιλεκτικά μηνύματα. Υπάρχει απόρρητο ιατρικό για εσάς;

Ηλιάδης: Οι συγγενείς της μητέρας δεν εξέφρασαν καμία επιθυμία να με συναντήσουν
Κούγιας: Άλλο ρωτάω και άλλο μου λέτε. Δεν απαντάει στην ερώτηση μου. Ο άνθρωπος είναι περίεργος.
Ηλιάδης: Για τη σχέση εμού με τους συγγενείς εξακολουθώ να στηρίζω αυτή τη γραμμή. Τι να κάνουμε; Δυστυχώς, έρχονται εκατοντάδες γονείς και παππούδες και πρώτη φορά βλέπω αυτή την αδιαφορία.
Κούγιας: Τι είστε εσείς στην υπόθεση;
Ηλιάδης: Δε θα σας απαντήσω, δε σας αφορά

Κούγιας: Κυρία πρόεδρε...
Κούγιας:  Κ. Πρόεδρε, πείτε να μου απαντήσει γιατί έκανε δηλώσεις στα κανάλια
Πρόεδρος: Κάνετε υποδείξεις στην έδρα;
Κούγιας: Δώσατε διαδικτυακή συνέντευξη στο twitter και περιγράψατε συμπεριφορές ανθρώπων. Με ποιο δικαίωμα; Με ποιο δικαίωμα δώσατε διαδικτυακή συνέντευξη και περιγράψατε συμπεριφορές ανθρώπων της οικογένειας, ενώ είστε μάρτυρας γιατρός στην υπόθεση; Με ποιο δικαίωμα δώσατε συνέντευξη; Τι είστε; Ψυχίατρος; Εντατικολόγος;
Πρόεδρος: Κύριε Μάρτυρα, δε θα απαντήσετε γιατί δεν έχει σχέση
Κούγιας: Θα προσφύγω στην δικαιοσύνη να μου επιτραπεί η ερώτηση. Αποδεικνύει ότι ενώ είναι μηνυόμενος για παράνομη συμπεριφορά, που είναι ποινικώς ελεγκτέα, κάνει δηλώσεις απαράδεκτες. Για να αξιολογηθεί από το δικαστήριο σας τι ακριβώς είναι. Εμφανίζεται ως καλός Σαμαρείτης γιατρός. Τα όργανα των παιδιών δε γνωρίζουμε πού έχουν πάει. Αυτή η υπόθεση καλά έκανε τώρα που άνοιξε. Δεν υπάρχει καμία κλινική στον κόσμο με 14 μεταμοσχεύσεις.

Εισαγγελέας: Δεν έχουν λόγο με το αποδεικτέο θέμα. Ο κάθε μάρτυρας θα κριθεί για την αξιοπιστία του, ανάλογα το τι λέει μέσα στο δικαστήριο. Με τον θάνατο της Τζωρτζίνας σχετίζεται με το αν έχει σχέσεις με τις πράξεις της κατηγορούμενης. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο αν ασχολούμαστε με το τι είπαν στις τηλεοράσεις. Απορρίπτεται η ερώτηση.
Κούγιας: Έχω ευθεία αντίρρηση με την απόφαση της εισαγγελέως. Τι ποιότητας είναι τα αποδεικτικά μας μέσα. Μεταξύ αυτών είναι και οι μάρτυρες. Εάν εσείς μου απαγορεύετε τις ερωτήσεις μου που αποδεικνύουν την αναξιοπιστία του μάρτυρα, πλήττεται το δικαίωμα της κατηγορούμενης. Πρέπει να αναδειχθεί η προσωπικότητα του μάρτυρα.

Η Προέδρος διέκοψε για να αποφανθεί η έδρα αν θα επιτραπεί η ερώτηση του κ. Κούγια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top