Πύλος: Το πλοίο ξεκίνησε από την Αίγυπτο- Πήρε τους μετανάστες από τη Λιβύη

«Πολλοί θα πέθαιναν από ασφυξία στα αμπάρια»

Από την Αίγυπτο ξεκίνησε άδειο το αλιευτικό που βυθίστηκε στην Πύλο κι έγινε ο τάφος για εκατοντάδες ανθρώπους. Ωστόσο, οι άτυχοι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε αυτό από τη Λιβύη.

Ενδεικτικό των άθλιων συνθηκών με τις οποίες ταξίδευαν οι μετανάστες, είναι ότι πολλοί από αυτούς κινδύνευαν να πεθάνουν από ασφυξία, λόγω του συνωστισμού στα αμπάρια του πλοίου.

Πύλος: 9 συλλήψεις για το ναυάγιο - «Έδωσαν 5.000 για έναν γρήγορο θάνατο»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κωνσταντίνας Τσεγγενέ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι διακινητές ξεκίνησαν το ταξίδι προς τον θάνατο από την Αίγυπτο και είχε ενδιάμεσο σταθμό το Μπρουκ της Λιβύης. 

Ναυάγιο στην Πύλο: To καράβι της ελπίδας έγινε κολαστήριο για τόσες ψυχές

Ναυάγιο Πύλος: Πολλοί θα πέθαιναν από ασφυξία στα αμπάρια

Όπως έχουν καταγράψει οι φωτογραφίες ντοκουμέντα του πλοίου πριν βυθιστεί, το κατάστρωμα ήταν ασφυκτικά γεμάτο, με ανθρώπους στοιβαγμένους. Ταυτόχρονα, ήταν στριμωγμένοι στα αμπάρια σαν τα ποντίκια, συμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες ακόμα επιβάτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το πλοίο πριν βυθιστεί στην Πύλο

Και αυτό γιατί «πρώτη θέση» θεωρείται το κατάστρωμα, στο οποίο βρίσκονταν όσοι είχαν κλείσει ένα πιο «ασφαλές» ταξίδι, δίνοντας φυσικά περισσότερα χρηματα. Όσοι πλήρωσαν λιγότερα, είτε επειδή δε τα διέθεταν, είτε επειδή οι διακινητές έκαναν έκπτωση κυρίως στα γυναικόπαιδα κατέληξαν στα αμπάρια. 

Επιζώντες μετέφεραν και την ανατριχιαστική εκτίμηση ότι στον προορισμό τους δε θα έφταναν κάποιοι, καθώς θα πέθαιναν από ασφυξία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top