Ναυάγιο στην Πύλο: To καράβι της ελπίδας έγινε κολαστήριο για τόσες ψυχές

Εξαθλιωμένοι, με εγκαύματα και αρρώστιες και όσοι σώθηκαν

Τόσος πόνος μαζεμένος σε μια πόλη, τόσες ψυχές που φωνάζουν «βοήθεια»/ ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Η τραγωδία στην Πύλο φέρνει στην επιφάνεια τη δραματική ιστορία αυτών των ανθρώπων που στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες, προσπάθησαν να φτάσουν στην Ιταλία, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Πείνα, δίψα, αρρώστιες τους ταλαιπώρησαν στο μοιραίο ταξίδι, ενώ και όσοι κατάφεραν να διασωθούν είναι σε κατάσταση σοκ. Σε απόγνωση και οι συγγενείς τους, που ήρθαν από το εξωτερικό και τους αναζητούν!

Ναυάγιο στην Πύλο: «Δεν ξέρω αν ζει ο αδελφός μου - Έδωσε 4.000 δολάρια»

Nαυάγιο στην Πύλο: «Λύγισε» ο έμπειρος γιατρός του ΕΣΥ

Ακόμα κι ένας έμπειρος γιατρός του ΕΣΥ λυγίζει μπροστά στην ανθρώπινη τραγωδία. Τόσος  πόνος μαζεμένος σε μια πόλη, τόσες ψυχές που φωνάζουν «βοήθεια».

«Απογοήτευση και οργή» είπε βουρκωμένος ο καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης. 

Πύλος: 8 άτομα ανακρίνονται ως διακινητές - Ανάμεσά τους και ο καπετάνιος

Πύλος: Πέρασαν μέσα από την κόλαση

Απόγνωση, αγωνία και απελπισία. Οι συγγενείς ψάχνουν επιζώντες. Λίγοι σώθηκαν κι αυτοί που έζησαν, πέρασαν πρώτα μέσα από την κόλαση. Πόσοι χάθηκαν και πόσοι ακόμα αγνοούνται. Ένα τέλος μαρτυρικό και απάνθρωπο.

«Ένα από τα μέλη της οικογένειας μου ήταν στο πλοίο. Είναι μια πολύ κακή κατάσταση και δεν ξέρουμε ακόμα» είπε συγγενής αγνοούμενου.

Αυτό είναι το αλιευτικό που βούλιαξε στα ανοιχτά της Πύλου/ Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα 

Αυτό είναι το αλιευτικό που βούλιαξε στα ανοιχτά της Πύλου/ Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα 

Σύμφωνα με τη διασώστρια, Μάρα Τριάντου, οι διασωθέντες ήταν πολλές μέρες στον ήλιο, είχαν καεί, είχαν εγκαύματα, δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.

Ναυάγιο Πύλος: Πώς βούλιαξε το πλοίο με τους μετανάστες

Πριν έρθει ο βασανιστικός θάνατος, είχε προηγηθεί ένας αργός θάνατος στο πλοίο. Το καράβι της ελπίδας έγινε το κολαστήριο για τόσες ψυχές που βίωσαν την εξαθλίωση, την πείνα, τη δίψα και τις ασθένειες. 

«Ήταν 8 μέρες χωρίς φαγητό και 4 χωρίς νερό» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

«Είχαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, συμπτώματα κόπωσης από τις ώρες στη θάλασσα και εμπύρετο, λοίμωξη του αναπνευστικού» εξήγησε ο χειρουργός, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και απεικονίζει το αλιευτικό σκάφος με μεγάλο αριθμό μεταναστών να πλέει στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου

Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και απεικονίζει το αλιευτικό σκάφος με μεγάλο αριθμό μεταναστών να πλέει στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου

Ένα αγόρι 16 χρόνων ήταν το μοναδικό που σώθηκε. Έχει πάθει πνευμονία. Δε μιλάει αγγλικά για να συνεννοηθεί με τους γιατρούς, όπως και οι περισσότεροι αλλώστε. 

Ναυάγιο στην Πύλο: Σε απόγνωση οι συγγενείς

Ένας άνδρας έφτασε από την Αγγλία, με μια βαλίτσα στο χέρι, αναζητώντας συγγενείς.  «Τρεις συγγενείς μου αγνοούνται, ο ένας είναι ζωντανός και δεν είμαστε σίγουροι αν είναι και οι άλλοι».

Ναυάγιο Πύλος: «Γνωρίζετε κάτι για τον Seif; Σας εκλιπαρούμε»

Ο Κασάμ ψάχνει τη γυναίκα του και τον αδερφό της, δεν είναι σε καμία λίστα. Τυχερά δυο ξαδέρφια που έφτασαν από τη Γερμανία. Οι δικοί τους είναι ζωντανοί! 

Πάντα μέσα στην απελπισία «ανθίζει» η ανθρωπιά. Και η προσφορά των κατοίκων της Καλαμάτας ήταν συγκινητική.

Συγκέντρωσαν ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα και ό,τι  μπορεί να φανεί χρήσιμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top