Κύκλωμα εκβιαστών: Σκληροί μπράβοι και πυγμάχοι οι συλληφθέντες

Πώς δρούσαν - Θύματά τους μιλούν στο Star

Κύκλωμα εκβιαστών «ξεδόντιασε» η ασφάλεια Αθηνών. Ξυλοκοπούσαν επιχειρηματίες, διέλυαν τα καταστήματα τους, ενώ είχαν στείλει και στο νοσοκομείο με τραύματα ένα απο τα θύματά τους. Ορισμένα απο τα μέλη είναι πυγμάχοι, ενώ φαίνεται πως εμπλέκονται και αστυνομικοί. Θύματά τους μιλούν αποκλειστικά στο Star.

Τα μέλη του κυκλώματος θεωρούνταν από τους πιο σκληρούς μπράβους. Όποιος ιδιοκτήτης δε συμμορφωνόταν και δεν τους έδινε... μερίδιο απο τον τζίρο, κατέληγε αιμόφυρτος στο έδαφος. Ορισμένα από τα μέλη ήταν επαγγελματίες πυγμάχοι.

Εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών

Ένα από τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών που συνελήφθη / Φωτογραφία από το δελτίο του Star

Οι άνδρες αυτοί  πουλούσαν προστασία στο κέντρο της Αθήνας  και το τελευταίο διάστημα απλώθηκαν και στα νότια προάστια. Είχαν τις πλάτες που χρειάζονταν από μεγάλο κεφάλι  της νύχτας, αλλά και επίορκων της ΕΛ.ΑΣ.

«Δύο αστυνομικοί που πληκτρολογούσαν στους υπολογιστές της υπηρεσίας αυτοκίνητα για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, αλλα κι ένα ζευγάρι αξιωματικών της αστυνομίας που ίσως έδωσαν εντολή στην οργάνωση να ξυλοκοπήσουν κάποιον που τους χρωστούσε χρήματα», ανέφερε στο Star o πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννέα εκβιάσεις με την έρευνα να συνεχίζεται. Το τμήμα εκβιαστών πέρασε χειροπέδες σε επτά άτομα κι έχουν εκδοθεί εντάλματα για ακόμη τρία.

Εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών - Επτά συλλήψεις

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και στα αυτοκίνητά του μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, κυνηγητικό όπλο, χειροπέδες, αναβολικά, αλλά και ατζέντα όπου σημείωναν τις... βρώμικες δουλειές τους.

Θύματα του κυκλώματος εκβιαστών μιλούν στο Star

Δύο θύματα του κυκλώματος εκβιαστών μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον τρόπο δράσης τους.  

Ένας από αυτούς, ιδιοκτήτης επιχείρησης, περιέγραψε πως επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια παλαιστή:

«Άμα δείς τι έχουν κάνει σε δίμετρο παλαιστή που πήγε να με σκοτώσει... Τον έκαναν αλοιφή για κάλους. Τρία μαγαζιά με 300 εκατοστάρικα το 15νθήμερο και για τα τρία», δήλωσε.

Άλλο θύμα που κατέληξε στο νοσοκομείο μετά την επίθεσή τους υποστήριξε: «Μπήκε κάποιος μέσα με μια κουκούλα, μου έριξε δυο μπουνιές, τελείωσε έφυγε. Δε γνωρίζω ποιο ήταν το άτομο αυτό. Είχα κάποιες οικονομικές διαφορές με κάποιον».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top