Έντονη κινητικότητα στον Έβρο – Σε ετοιμότητα οι αρχές

Έχουν συλληφθεί 70 άτομα μέσα σε μόλις 48 ώρες

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρχές καθώς οι προσπάθειες παράνομης εισόδου μεταναστών στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία βρίσκονται σε έξαρση τις τελευταίες μέρες, λόγω και της χαμηλής στάθμης των νερών στον Έβρο.

Ήδη, στα 25 άτομα που βρίσκονταν απέναντι, περιμένοντας να περάσουν παράνομα τα σύνορα, έχουν προστεθεί άλλοι τουλάχιστον 10 και οι αρχές βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για να επέμβουν, εάν χρειαστεί.

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η διάσωση των μεταναστών στη νησίδα του Έβρου

Οι κάτοικοι στην περιοχή είναι ανήσυχοι, καθώς – όπως λένε – βλέπουν ολοένα και περισσότερα άτομα να προσπαθούν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα.

Έβρος:Πέρασαν στην Ελλάδα οι 80 μετανάστες που ήταν σε τουρκική βραχονησίδα

Οι περιπολίες των συνοριοφυλάκων έχουν αυξηθεί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 48 ώρες έχουν συλληφθεί 70 άτομα, ενώ το τελευταίο τρίμηνο έχουν γίνει πάνω από 2.000 αποτροπές σε προσπάθειες λαθραίας εισόδου στη χώρα.

Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι πέντε συνοριοφύλακες που διακινούσαν μετανάστες

Μάλιστα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 5 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της νέας προώθησης μεταναστών στον Έβρο, ενώ αύριο, Τρίτη 6 Ιουνίου, μεταβαίνει στον Έβρο ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπς Λαλούσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top