Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι πέντε συνοριοφύλακες που διακινούσαν μετανάστες

Ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Έβρο για διακίνηση μεταναστών και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για βαριά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Έβρος: Προσαγωγές πέντε συνοριοφυλάκων για διακίνηση μεταναστών

Έβρος: Πώς δρούσαν οι συνοριοφύλακες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, οι πέντε συνοριοφύλακες στο Διδυμότειχο, συνελήφθησαν τη Δευτέρα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από πολύμηνη έρευνα. Κατηγορούνται για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών. Για να το πετύχουν μάλιστα αυτό επέλεγαν βάρδιες σε συγκεκριμένα σημεία των συνόρων και ώρες.

Κάποιες φορές έλεγαν ότι δεν χρειάζονταν καθόλου κάμερες ή την παρουσία της FRONTEX, ενώ σε μια περίπτωση, ο ένας από τους συλληφθέντες, ενώ ήταν ελεύθερος υπηρεσίας και με πυρετό πήγε στην υπηρεσία του κι έκανε κανονικά βάρδια σε σημείο των συνόρων. 

Έβρος: Είχαν υπηρετήσει στην ΕΥΠ τρεις από τους πέντε συνοριοφύλακες

Σε βάρος των πέντε συνοριοφυλάκων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαγγέλθηκε σε έναν από τους αρχιφύλακες που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας και έδινε κατευθύνσεις στους υπόλοιπους. Αυτός φέρεται να είχε επικοινωνία με τέσσερις αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και ενημέρωναν για την άφιξη των παράνομων μεταναστών στα σύνορα. Ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας φέρεται να είναι ο πρώτος που είχε επαφή με ένας από τους Τούρκους δουλέμπορους και στη συνέχεια έβαλε στο… κόλπο και τους υπόλοιπους. 

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά με εντολή του εισαγγελέα κρατούνται και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Ορεστιάδας. Οι απολογίες τους θα ξεκινήσουν την Παρασκευή. 

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τρεις από τους πέντε συλληφθέντες είχαν αποσπαστεί το 2018 στην ΕΥΠ, όπου υπηρέτησαν για περίπου ένα χρόνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top