Έβρος:Πέρασαν στην Ελλάδα οι 80 μετανάστες που ήταν σε τουρκική βραχονησίδα

Κυβέρνηση: Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Σε επιφυλακή παραμένουν ο Στρατός και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο, καθώς παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, μετά και τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη γείτονα που βρήκε νικητή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι 80 μετανάστες, που είχαν εγκλωβιστεί σε τουρκική βραχονησίδα, πέρασαν τελικά στο ελληνικό έδαφος, με την υπηρεσιακή κυβέρνηση να υπογραμμίζει πως οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. 

Συναγερμός στον Έβρο - Δεκάδες μετανάστες βρίσκονται σε βραχονησίδα

Στην ανακοίνωσή της η υπηρεσιακή κυβέρνηση επισημαίνει ότι έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για τον Έβρο

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Έβρος: Είχαν υπηρετήσει στην ΕΥΠ τρεις από τους πέντε συνοριοφύλακες

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Ευρωβουλή: Υπέρ της χρηματοδότησης του φράχτη στον Έβρο η πλειοψηφία

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top