Ευρωβουλή: Υπέρ της χρηματοδότησης του φράχτη στον Έβρο η πλειοψηφία

Παρότι καταψηφίσθηκε το τελικό κείμενο – Νέα κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ 

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον φράχτη στον Έβρο 

«Ανοίγει» ο δρόμος για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, παρά τη λεγόμενη «τροπολογία Παπαδημούλη» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για τον φράχτη στον Έβρο    

Με 322 ψήφους υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια η τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κινητοποιηθούν κονδύλια άμεσα για την ενίσχυση των ικανοτήτων και των υποδομών στα σύνορα, όπως ο φράχτης του Έβρου.  

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής σήμερα, στην ψηφοφορία για τις «Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2024 - Τμήμα III» υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα με 322 ψήφους υπέρ, 290 κατά και 20 αποχές, με την παράγραφο 49 (που σύμφωνα με πηγές της ΝΔ περιλαμβάνει την λεγόμενη «τροπολογία Παπαδημούλη») να καταπέφτει και να τροποποιεί την παράγραφο 23 του κειμένου που είχε διαμορφωθεί με πρωτοβουλία των σκιωδών εισηγητών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, της Ευρωομάδας του Εμανουέλ Μακρόν Renew Europe και των Πρασίνων.

Μητσοτάκης στην Bild: Δε γίνεται μεταναστευτική πολιτική χωρίς φράχτες

Το τελικό κείμενο της Έκθεσης πάντως καταψηφίσθηκε με 210 ψήφους υπέρ, 321 κατά και 105 αποχές και αναμένεται να κατατεθεί ξανά  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα  με πηγές της ΝΔ αυτό θα γίνει με βάση το υπάρχον κείμενο της τροπολογίας του ΕΛΚ και όχι με βάση την αποκαλούμενη  «τροπολογία Παπαδημούλη».

Από την πλευρά του πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία κρύβει την αλήθεια και καλλιεργεί ψευδείς και παραπλανητικές εντυπώσεις, για λόγους φθηνής προεκλογικής ψηφοθηρίας.
 

Οικονόμου: Η θλιβερή προσπάθεια Παπαδημούλη - ΣΥΡΙΖΑ κατέπεσε   

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε για τη σημερινή ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ:   

«Η θλιβερή προσπάθεια του κ. Παπαδημούλη και του ΣΥΡΙΖΑ να δυσχεράνουν την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, μέσω του οποίου ενισχύεται η φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και κατά συνέπεια της ΕΕ, κατέπεσε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τοποθετήθηκε υπέρ της δυνατότητας χρηματοδότησης από την ΕΕ της συνέχισης και επέκτασης του έργου. Η Ευρώπη αναγνωρίζει τη σημασία του έργου και ευρύτερα των πολιτικών της Ελλάδας στο μεταναστευτικό. Όπως την αναγνωρίζει και η ελληνική κοινωνία που θυμάται και συγκρίνει. Η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ που σύνορα στη θάλασσα δεν υπήρχαν και στη στεριά ήταν αφύλαχτα, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Πάμε μπροστά και δεν γυρίζουμε στο επαχθές χθες».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει από την πλευρά του σε ανάρτηση στο facebook:   

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την τροπολογία Παπαδημούλη για την απαγόρευση χρηματοδότησης του φράχτη από την ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της ευρωπαϊκής "οικογένειας" στην οποία ανήκει η ΝΔ, για την κινητοποίηση κονδυλίων για την ενίσχυση των υποδομών στα σύνορα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ένα ακόμη θέμα στη λάθος πλευρά, απέναντι στο εθνικό συμφέρον.

Συνεχίζουμε την κατασκευή του φράχτη, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Το έργο είναι υψίστης εθνικής σημασίας, είναι ένα έργο για την ασφάλεια της Πατρίδας μας και θα γίνει σε κάθε περίπτωση».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ κρύβει την αλήθεια   

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία κρύβει την αλήθεια και καλλιεργεί ψευδείς και παραπλανητικές εντυπώσεις, για λόγους φθηνής προεκλογικής ψηφοθηρίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top