Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για τον φράχτη στον Έβρο    

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον σταματήσει - Η απάντηση Τσίπρα για τα χρήματα  

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα για τον φράχτη στον Έβρο (video Star) 

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο σε συνέντευξή του στο ράδιο Θεσσαλονίκη και στους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Νικολαΐδη.  

Δένδιας για φράχτη: Ματαιοπονούν στον ΣΥΡΙΖΑ με κατασκευή ψευδών εντυπώσεων

«Θεωρώ ότι το θέμα το φράχτη στον Έβρο είναι δεδομένο όχι μόνο για τους ακρίτες, αλλά είναι δεδομένο για την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας το γεγονός ότι μια κυρίαρχη χώρα πρέπει να έχει τρόπους να προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της. Πλην όμως αυτό το οποίο θεωρούμε δεδομένο δεν ήταν η πολιτική του ελληνικού κράτους μέχρι και το 2019. Μετά δε την απόπειρα της μεταναστευτικής εισβολής τον Μάρτιο του 2020 κατέστη απολύτως προφανές σε μένα ότι χρειαζόμαστε ένα ισχυρό αποτρεπτικό εμπόδιο το οποίο θα υποστηρίξει συνολικά την πολιτική μας για τη φύλαξη των συνόρων. Προφανώς ο φράχτης δεν είναι το μόνο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας, έχουμε προσλάβει πολλούς συνοριοφύλακες, έχουμε ενισχύσει τα τεχνολογικά μέσα ώστε να επιτηρούμε όλη τη μεθόριο, έχουμε ενισχύσει το λιμενικό για να επιτηρούμε τα θαλάσσια σύνορα μας» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

«Επί της ουσίας αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί κάτι που έπρεπε να είναι αυτονόητο να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης  και να φτάνει στο σημείο η αξιωματική αντιπολίτευση δια του κ. Παπαδημούλη να ζητάει επίσημα το έργο αυτό να μην χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους» πρόσθεσε.  

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει Έλληνας ευρωβουλευτής να ζητά ο φράχτης αυτός να πληρωθεί ουσιαστικά από τους Έλληνες φορολογούμενους» τόνισε ο πρωθυπουργός σχετικά με τη στάση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη

«Είναι ντροπή αυτό που κάνατε κ. Παπαδημούλη, διαγράψτε το»

«Αν δεν έχουμε φράχτη, τότε τι; Θα μπαίνει ο καθένας στη χώρα όπως θέλει, όποτε θέλει και θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντικείμενο γεωπολιτικών πιέσεων, όχι από κατατρεγμένους ανθρώπους αλλά από κάποιους που τους εργαλειοποιούν. Αυτό που έγινε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2020 ξαναέγινε στα σύνορα της Λιθουανίας με την Λευκορωσία 18 μήνες από τον αυταρχικό δικτάτορα της Λευκορωσίας Λουκασένκο» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε, «δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, γιατί  ακούω πολλές διαφορετικές φωνές. Είμαι όμως απολύτως σίγουρος ότι αν δεν γκρεμίσει το κομμάτι του φράχτη που έχει κατασκευαστεί δεν θα επεκτείνει τον φράχτη και δεν θα υλοποιήσει το έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει».

Μητσοτάκης από Έβρο: «Θα δώσω μαζί σας τη μάχη και θα είμαι υποψήφιος εδώ»

Απάντηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υψώσει φράχτη στην αδικία

«Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας» απάντησε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση σε κεντρικό καφέ της πλατείας Αγίας Παρασκευής, ενώ αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του φράχτη σε σύγκριση με τις συντάξεις, απαντώντας στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για  τον φράχτη στον Έβρο. 

 Εκλογές: Αυτές είναι οι ατζέντες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ προς τις κάλπες!  

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι με «πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21η Μαΐου σημαίνει ότι θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών» 

Τόνισε επίσης ότι «μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στην κοινωνία δικαιοσύνη», υπογραμμίζοντας ότι αυτό σημαίνει τέσσερα πράγματα: «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ισχυρό, δίκαιο, αποτελεσματικό κράτος».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς που όπως ανέφερε «έχουν επιδοθεί σε κρεσέντο τοξικότητας και διχασμού» γιατί «θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top