Εκλογές: Αυτές είναι οι ατζέντες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ προς τις κάλπες!  

Τα «κρυφά χαρτιά» Μητσοτάκη – Τσίπρα – Ανδρουλάκη   

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωσαν σήμερα την ατζέντα των θεμάτων που τους ενδιαφέρουν να εστιάσουν περισσότερο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Έβρο, έδωσε έμφαση σε θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας από την Αργολίδα και τη Μεσσηνία, εστίασε σε θέματα οικονομικής ενίσχυσης των εισοδημάτων των ασθενέστερων. Οικονομική ατζέντα ξεδίπλωσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Κ. Μητσοτάκης δίνει έμφαση σε θέματα ασφάλειας και συνόρων στον δρόμο προς τις κάλπες

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης από το Μέγαρο Μαξίμου, «σταθερότητα και πρόοδος ή περιπέτειες;» διερωτήθηκε σήμερα από τον Έβρο ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξέπεμψε μήνυμα σε πολύ υψηλούς τόνους για τον φράχτη, αλλά και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς αυτό το θέμα. Όπως φαίνεται τα θέματα της Εξωτερικής Πολιτικής και της Μετανάστευσης είναι από αυτά που θα «σηκώνει» ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική περίοδο, διότι θεωρεί ότι είναι από τα δυνατά σημεία της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Κ. Μητσοτάκης: έμφαση σε εξωτερική πολιτική, ασφάλεια,  μετανάστευση

Κ. Μητσοτάκης: Έμφαση σε εξωτερική πολιτική, ασφάλεια,  μετανάστευση  

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε ο πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στον Έβρο, εκτός από τη Β' Αθηνών και μάλλον την Α' Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη στον Έβρο, όμως, και όσα είπε έχουν και κάτι άλλο σημαντικό. Ένα άνοιγμα στο «δεξιότερο» ακροατήριο, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας κατακερματισμός ψηφοφόρων σε μικρότερα κόμματα της Δεξιάς. «Κλειδί» για ένα καλό ποσοστό στις πρώτες εκλογές και, εν συνεχεία, για την αυτοδυναμία στις δεύτερες συνεπώς είναι και η συσπείρωση αυτού του ακροατηρίου, οπότε ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι αυτός και η ΝΔ είναι που εκφράζουν τον πατριωτισμό στην πράξη και όχι στα λόγια. Αυτή η στρατηγική επαναπροσέγγισης με το «δεξιότερο» ακροατήριο θα φανεί και στις περιοδείες του που θα είναι στοχευμένες εκεί που η ΝΔ έχει απώλειες προς τα δεξιά της. 

Περιοδεία Α. Τσίπρα σε «γαλάζια» προπύργια της Πελοποννήσου

 

Ο ανταποκριτής του Star στην Καλαμάτα Κώστας Γκελντής, μετέδωσε από το κλειστό γήπεδο όπου μιλά ο Αλέξης Τσίπρας, τα σημεία στα οποία δίνει έμφαση στη στρατηγική του ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και ποια ζητήματα βγάζει μπροστά.

Εκλογές: Στρατηγική μίας κάλπης και από Μητσοτάκη και από Τσίπρα!   

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταπαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την προσωπική επαφή με τους πολίτες αι αυτό το είδαμε και σήμερα στην περιοδεία του  και στις συναντήσεις που είχε στις γειτονιές του Άργους και του Ναυπλίου, με μικρομεσαίους και αγρότες. 

Μετά την Αργολίδα,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στη Μεσσηνία, με τις δύθο περιοχές να είναι παραδοσιακά «προπύργια» της Νέας Δημοκρατίας. 

Στην Καλαμάτα περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με τον κόσμο για τα οικονομικά κυρίως, την ακρίβεια και  τους μισθούς που δεν φτάνουν να βγει ο μήνας, ενώ   τους είπε ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών και μέτρα για να καταπολεμηθεί η ακρίβεια. 

Στο κλειστό γήπεδο της Καλαμάτας όπου μιλά αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει σπεύσει αρκετός κόσμος. Στην ομιλία του επισημαίνει ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση με συνεργασίες, τονίζοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο κόμμα θα κερδίσει, αλλά ποια μέρα θα μας ξημερώσει.

ΠΑΣΟΚ: κοινωνική ατζέντα και επανασυσπείρωση 

Ν. Ανδρουλάκης: Κοινωνική ατζέντα στον δρόμο προς τις κάλπες

Ν. Ανδρουλάκης: Κοινωνική ατζέντα στον δρόμο προς τις κάλπες  

‘Όπως μετέδωσε από τη Χαριλάου Τρικούπη ο Αντώνης Αντωνόπουλος για τα ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας που θέλει να σηκώσει το ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη προτάσσουν τη κοινωνική ατζέντα: Εργασιακά, υγεία και κράτος δικαίου.

Ανδρουλάκης με την... πράσινη φανέλα: «Βαριά η φανέλα του ΠΑΣΟΚ»!  

Θελουν να συσπειρώσουν τους  ψηφοφόρους τους, παλιούς και νέους. Για αυτό και προβάλλουν  και την ιστορική προσφορά του ΠΑΣΟΚ και τις νέες προτάσεις τους για κοινωνικά θέματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παει πορτα πορτα με το αίτημα δώστε μου τη δύναμη να διαπραγματευτώ κρατώντας αποστάσεις από την τοξική αντιπαράθεση όπως η κόντρα για τον φράχτη στον Εβρο και οι  αλληλοκατηγορίες για τα θέματα διαφάνειας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top