Εκλογές: Στρατηγική μίας κάλπης και από Μητσοτάκη και από Τσίπρα!   

Ποιος είναι ο λόγος της νέας στρατηγικής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ  

Η στρατηγική της μίας κάλπης τόσο από Κ. Μητσοτάκη όσο και από Α. Τσίπρα (video Star) 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας ανεβάζουν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης και ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους με έμφαση στην πρώτη κάλπη της 21ης Μάϊου, την οποία και θεωρούν μητέρα των μαχών. Ήδη ξεκίνησαν τα σποτάκια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στα ψηφοδέλτια. 

Υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ ο αδερφός του ήρωα των Ιμίων Βλαχάκου

Όπως μετέδωσαν ο Γιώργος Ευγενίδης από το Μέγαρο Μαξίμου και η Κατερίνα Τσαμούρη από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star , τα δύο μεγάλα κόμματα ακολουθούν στρατηγική μίας κάλπης.  

Μητσοτάκης από τη Γλυφάδα: Μία είναι η κάλπη, στις 21 Μαΐου   

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρεται σε «μία κάλπη»  

Όσον αφορά τα νέα διλήμματα που έθεσε ο πρωθυπουργός σήμερα από τον Γέρακα Αττικής, ο Γ. Ευγενίδης επισημαίνει ότι όπως έπραξε στον Γέρακα, ο πρωθυπουργός θα επισημαίνει πλέον συνεχώς ότι «μία είναι η κάλπη» και αυτό αναμένεται να πράξει και αύριο, στην περιοδεία του στον Έβρο. 

H στρατηγική της μίας κάλπης από τη ΝΔ

H στρατηγική της μίας κάλπης από τη ΝΔ 

Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει

O λόγος είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τις πρώτες εκλογές σαν «βατήρα» και για τις επόμενες, τη 2η κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής, στις 2 Ιουλίου πιθανότατα.  

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει: 
1.    Τη μέγιστη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ 
2.    Την επιστροφή ψηφοφόρων από τη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων, όπου μετακινήθηκαν μετά το  δυστύχημα στα Τέμπη. 

Παράλληλα, η ΝΔ αναδεικνύει συνεχώς σε spot το κυβερνητικό έργο, εκτιμώντας ότι έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στον τομέα αυτό,              

Η στρατηγική πρώτης κάλπης από τον Α. Τσίπρα 

Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας ξεδιπλώνει στρατηγική πρώτης κάλπης, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν σταδιακά και το πλαίσιο για ενδεχόμενες συνεργασίες. 

Βουλή: Ακαταδίωκτο της Επιτροπής για τα Τέμπη και σφοδρή επίθεση Τσίπρα

Η στρατηγική της πρώτης κάλπης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η στρατηγική της πρώτης κάλπης από τον ΣΥΡΙΖΑ   

Όπως ανέφερε από την Κουμουνδούρου η Κ. Τσαμούρη, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί από την πλευρά τους στρατηγική πρώτης κάλπης με στόχο: 

1.    Να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές της απλής αναλογικής. 
2.    Επιδιώκει μια «προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας», με το σύνθημα ότι η ψήφος του ελληνικού λαού πρέπει να είναι «ψήφος σταθερότητας, ώστε να μην χρειαστούν άλλες εκλογές». 

Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει και να έρθει πρώτο κόμμα και να εξασφαλίσει ποσοστό 46%. Όπως διευκρίνισε όμως η πολιτική – διπλωματική συντάκτρια του Star, o ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκλείσει συνεργασία με ΝΔ και Ελληνική Λύση, αν, όμως, τα «κουκιά δε βγαίνουν» μόνο με το ΠΑΣΟΚ, προφανώς θα υποχρεωθεί να εξετάσει τα πάντα. Δηλαδή,  και το ενδεχόμενο προγραμματικής συνεργασίας με το ΜέΡΑ25, του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Όλα αυτά  βέβαια αφορούν τη στρατηγική μετά τις εκλογές. Μέχρι τότε προφανώς παραμένουν  ανταγωνιστικά «στρατόπεδα», αφού ψαρεύουν από παρόμοια «δεξαμενή». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top