Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει

Σκληρή κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τροπολογία Παπαδημούλη κατά των φραχτών

«Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Γέρακα, όπου σταμάτησε πριν μεταβεί στο νέο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής στη Νέα Μάκρη.

«Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία -προσέξτε, ακούστε το αυτό- με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Χρειάζεται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «απαντώντας» στο επιχειρούμενο μπλόκο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη για τα σχετικά κοινοτικά κονδύλια. 

 

Εκλογές: Τι ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα για αυτοδυναμία

Αύριο, Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στον Έβρο για να υπογράψει την επέκταση του φράχτη, που – όπως είπε – «θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα μας από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA ελίτ διαιτητές για τα πλέι-οφ

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε στον Γέρακα με κατοίκους και καταστηματάρχες και αναφέρθηκε στα διλήμματα των εκλογών της 21ης Μαΐου: «Είναι πολύ ξεκάθαρα: Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της προόδου που έχουμε χαράξει τέσσερα χρόνια ή θα πάρουμε το ρίσκο να κυλήσουμε πίσω και να χάσουμε όσα καταφέραμε;».

«Ο 10λογος των δεσμεύσεων που έγιναν πράξη»: Το νέο προεκλογικό σποτ της ΝΔ

«Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει, σταθερά, τολμηρά, μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αυτοδύναμη Ελλάδα», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης απαρίθμησε προεκλογικές δεσμεύσεις, που έκανε πράξη η κυβέρνησή του, όπως η μείωση των φόρων και των εισφορών, αλλά και η επιστροφή σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης.

Ο απίθανος διάλογος Μητσοτάκη – Δένδια στο υπουργικό συμβούλιο

«Σήμερα η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, 6% ανάπτυξη είχαμε το 2022. Και η ανάπτυξη, ξέρετε, δεν είναι ένας αφηρημένος όρος, που ενδιαφέρει μόνο τους οικονομολόγους. Ανάπτυξη σημαίνει καλύτερα εισοδήματα, ανάπτυξη σημαίνει πρώτα και πάνω απ΄ όλα περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. 300.000 θέσεις εργασίας προσθέσαμε από το 2019 μέχρι σήμερα. Εάν δεν έχεις ανάπτυξη, δεν μπορείς να στηρίξεις και την κοινωνία», σημείωσε.

«Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της προόδου που έχουμε χαράξει τέσσερα χρόνια ή θα πάρουμε το ρίσκο να κυλήσουμε πίσω και να χάσουμε όσα καταφέραμε;», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στον Γέρακα

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, όταν  καταμετρηθούν τελικά τα αποτελέσματα, η κάλπη της 21ης Μαΐου θα έχει έναν μεγάλο νικητή. Αυτός θα είναι η μεγάλη μας παράταξη, η μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Μπλόκο» στα ευρωπαϊκά κονδύλια για τον φράχτη θέλει ο Παπαδημούλης

Έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση έχει προκαλέσει η τροπολογία που κατέθεσε ως συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Εκλογές 2023: Πόσες ημέρες εκλογικής άδειας δικαιούστε

Η τροπολογία, την οποία υιοθέτησε η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης».

«Ηχηρό Όχι της Ευρωβουλής στην προσπάθεια ορισμένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας, Ιταλίας και Αυστρίας, να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ – Τροπολογία Αριστεράς, Σοσιαλιστών, Πρασίνων & Renew», έγραψε στο twitter ο κ. Παπαδημούλης.

Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνολο του συνόρου της χώρας, που είναι σύνορα και της Ευρώπης. Πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει σε 147 χιλιόμετρα», σχολίασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Σκάι.

Θεοδωρικάκος για φράχτη σε Έβρο: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνολο του συνόρου της χώρας, που είναι σύνορα και της Ευρώπης» / Βίντεο: Σκάι

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του κ. Παπαδημούλη, παίρνει μια απαράδεκτη θέση σε ένα κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια και απλώς είναι σταθεροί στη λογική ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και η στεριά είναι ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε και κατέληξε «έπρεπε να εκδιωχθεί ο κ. Παπαδημούλης και αν δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με αυτήν τη θέση».

«Μετά την επιτυχία της χώρας μας να εξασφαλίσει την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της ΕΕ σε μέτρα επιτήρησης στο φράχτη στον Έβρο ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά να μη χρηματοδοτεί η ΕΕ την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη, έχει εκδηλωθεί άλλωστε και από τις απόψεις άλλων στελεχών του, όπως του κ. Τζανακόπουλου: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, του "δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα" και των μεταναστών, που κατά εκατοντάδες χιλιάδες "λιάζονταν" στην επικράτειά μας», σημειώνει.

Ο κ. Παπαδημούλης απάντησε λέγοντας: «Σταματήστε επιτέλους τα Fake News και την αντί-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα. Η δήθεν "τροπολογία Παπαδημούλη" είναι πια η επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου και την ψήφισε κ το μισό ΕΛΚ. Περιλαμβάνεται σε έκθεση που εγκρίθηκε με 28 υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά. Ψηφίστηκε δηλαδή και από το ΕΛΚ!».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top