Επαναληπτικές εκλογές 2023: Υπολογίστε πόσες ημέρες άδειας δικαιούστε

Τι ισχύει για τους ετεροδημότες

Πολλοί πολίτες είναι ετεροδημότες και θα αναγκαστούν να μεταβούν σε εκλογικό κέντρο που βρίσκεται μακριά από την πόλη που ζουν / Βίντεο: Open

Στην τελική ευθεία έχουμε μπει για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής της 25ης Ιουνίου.

Πολλοί πολίτες είναι ετεροδημότες και θα αναγκαστούν να μεταβούν σε εκλογικό κέντρο που βρίσκεται μακριά από την πόλη που ζουν.

Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και την επιστροφή από αυτόν, καθορίζεται ως εξής:

Μητσοτάκης για υπουργούς: Θα γίνει rotation, κάποιοι θα κάτσουν στον πάγκο

Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

Δημοσκόπηση GPΟ για το Star: Αυτοδυναμία ΝΔ με 162 έδρες και ποσοστό 42%  

-    Σε όσους μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

Εκλογές 2023: Πολλοί πολίτες είναι ετεροδημότες και θα αναγκαστούν να μεταβούν σε εκλογικό κέντρο που βρίσκεται μακριά από την πόλη που ζουν / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη

Η Κωνσταντοπούλου απαντά στον Κουτσούμπα για τις «καρδούλες»

-    Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια δύο εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

Μητσοτάκης TikTok: Το βρίσιμο της Μαρέβας, το cringe και η… thug life

-    Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

-    Για όσους μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, και για αυτούς η Κυριακή της 21 Μαΐου (ημέρα διεξαγωγής των εκλογών) είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν των κατά τα ανωτέρω προβλεπόμενων ημερών.

Επαναληπτικές εκλογές: Πώς μοιράζονται οι έδρες στην ενισχυμένη αναλογική

Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

-    Σε όσους μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100?200 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

Δημοσκόπηση: Μεγάλη πτώση για ΣΥΡΙΖΑ, άνετη αυτοδυναμία για ΝΔ

-    Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια δύο εργάσιμων ημερών.

-    Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

-    Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top