Τηγάνισμα ζωντανών ψαριών: «Κακούργημα η βασανιστική θανάτωση ζώων»

Τι είπε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για τα ζώα «Νέμεσις»

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά το βίντεο στα social media και καταγγελία πολίτη για το τηγάνισμα ψαριών που ήταν ζωντανά και σπαρταρούσαν στο καυτό λάδι, σε κουζίνα ταβέρνας της Καρπάθου

Σάλος με καταγγελία για τηγάνισμα ζωντανών ψαριών -«Σπαρταρούσαν μαρτυρικά»

Η πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις», Νατάσα Μπομπολάκη εξήγησε ότι ο φιλοζωικός φορέας, που παρενέβη μετά τη καταγγελία πολίτη, έχει τη διάθεση να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Έχουμε μάρτυρα κατηγορίας καθηγήτρια Ιχθυολογίας από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που είδε το βίντεο και μας είπε ότι πρόκειται για απίστευτη θανάτωση και βασανισμό του ζώου γιατί μπαίνει σε καυτό λάδι ζωντανό» είπε η κ.Μπομπολάκη στην εκπομπή «Πρωινό μας» του ΣΚΑΪ.

«Με βάση τον νόμο 4830/2021 που αφορά στα ζώα συντροφιάς, αναφέρεται ρητά στο κεφάλαιο κακοποίησης, ότι για όλα τα είδη ζώων -στεριάς θάλασσας και αέρα- η βασανιστική θανάτωση υπάγεται στην κατηγορία του κακουργήματος» συμπλήρωσε η κ. Μπομπολάκη.

Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων αν η αντίδραση αυτή είναι υπερβολική, η πρόεδρος της «Νέμεσις» απάντησε ότι «δε θεωρούμε ότι είναι υπερβολή η αντίδρασή μας. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη θανάτωση των ζώων αυτών για την τροφική αλυσίδα προβλέπει ότι πρέπει να γίνεται χωρίς στρες, αγωνία και άγχος για το ζώο».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αλλά και της επιστήμης της Ιχθυολογίας για τα ζώα που είναι μέρος της τροφικής αλυσίδας, η θανάτωσή τους προβλέπεται να γίνεται στο συντομότερο δυνατό χρόνο και συνήθως γίνεται με την κοπή του κεφαλιού, όπου ο νωτιαίος μυελός κόβεται και το ζώο παύει να αισθάνεται. «Είτε βάλεις ένα γατάκι στο καυτό νερό, είτε ένα ψάρι ζωντανό στο καυτό λάδι, είναι το ίδιο, καθώς είναι συναισθανόμενα όντα» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top