Συγκινεί η κόρη του Μανώλη Καντάρη - «Η μαύρη μέρα που μας στιγμάτισε»

12 χρόνια από τη δολοφονία του στο κέντρο της Αθήνας για μία κάμερα

Το ρεπορτάζ του Star για τον θάνατο της χήρας Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι, στις 26/11/21

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την άγρια δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας για μία κάμερα. 

Η σύζυγός του, Σιμόνα Βιρτζίλι, έφερε στον κόσμο εκείνη τη μέρα το δεύτερο τους παιδί. Το ζευγάρι ετοιμαζόταν για το μαιευτήριο και ο Μανώλης Καντάρης, με μία κάμερα στα χέρια για να απαθανατίσει τον ερχομό της κόρης του, άφησε τη σύζυγό του και τη μητέρα της μπροστά από το σπίτι τους και πήγε να φέρει το αυτοκίνητο. Αργούσε να επιστρέψει κι άρχισαν να ανησυχούν. Τότε η μητέρα της πήγε στο σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητο και είδε τις κόκκινες κορδέλες που ήδη είχαν βάλει οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος.

Η ετοιμόγεννη γυναίκα σε κατάσταση σοκ παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο για να γεννήσει.

Χήρα Μανώλη Καντάρη: «Αποφάσισα μέσα στο ασθενοφόρο το όνομα του μωρού»

Ο Μανώλης Καντάρης είχε δολοφονηθεί για μία κάμερα, αξίας 120 ευρώ. Οι κινήσεις των τριών δραστών καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας. Τον πλησίασαν όταν έφτανε στο αυτοκίνητό του κι όταν πήγε να διαφύγει, τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στα πλευρά, τον λαιμό και τα χέρια. Του άρπαξαν την κάμερα, το πορτοφόλι κι έφυγαν.

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Μανώλης Καντάρης στο κέντρο της Αθήνας/ Eurokinissi Zωντανός Αλέξανδρος

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Μανώλης Καντάρης στο κέντρο της Αθήνας/ Eurokinissi Zωντανός Αλέξανδρος

Η δολοφονία του προκάλεσε την οργή του κόσμου. Τελικά, δύο Αφγανοί, ηλικίας 20 και 27 ετών, συνελήφθησαν για τη δολοφονία του. Το 2012 οι δύο δράστες καταδικάστηκαν σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξης, ενώ ο τρίτος, στον οποίο και επέρριψαν την ευθύνη, δεν εντοπίστηκε ποτέ. 

Σύζυγος Καντάρη:«Είναι μια δικαίωση για τον Μανώλη, αλλά δυστυχώς δεν αρκεί για να γυρίσει πίσω»

Η σύζυγος του Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι, έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2021, νικημένη από τον καρκίνο.

Πέθανε η χήρα του Μανώλη Καντάρη, που είχαν σκοτώσει για μία κάμερα

Ο Καντάρης είχε ακόμη δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Η κόρη του, Ανδριάννα, όπως κάθε χρόνο, θυμάται τον πατέρα της και την τραγική του απώλεια.

«10 Μαΐου 2011. Η μαύρη μέρα που μας στιγμάτισε. Η μαύρη μέρα που δεν σου έκλεψαν απλά μία κάμερα. Σου έκλεψαν τόσο άδικα την ζωή και εμάς τον άνθρωπό μας.

Μπαμπά μου ήσουν πολύ καλός για αυτόν τον κόσμο. Ήσουν η χαρά της ζωής, η πιο γλυκιά ψυχή και έτσι θα σε θυμόμαστε πάντα» έγραψε σε ανάρτησή της που συνόδευε με μία φωτογραφία τους.

Μάλιστα, έχει «καρφιτσωμένη» στο προφίλ της φωτογραφία από προηγούμενη επέτειο της δολοφονίας του πατέρας της, με τους γονείς της.

«11 χρόνια από την μαύρη μέρα που έφυγες τόσο άδικα... Η απώλειά σου δεν συνηθίζεται. Η πληγή είναι ακόμη ανοιχτή, αλλά είσαι ακόμα εδώ γιατί μνήμη σου είναι αθάνατη. Σε κρατάμε εμείς στις καρδούλες μας σαν φυλαχτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top