Χήρα Μανώλη Καντάρη: «Αποφάσισα μέσα στο ασθενοφόρο το όνομα του μωρού»

Η συγκίνηση της Σιμόνα Βιρτζίλι 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της

Ήταν πρωί της 10ης Μαΐου 2011, όταν ένα συγκλονιστικό γεγονός προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Ένας άνδρας είχε δολοφονηθεί στο κέντρο της Αθήνας από τρεις άνδρες αφγανικής καταγωγής, για την κάμερα που κρατούσε στα χέρια του.

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του τον περίμενε να κατευθυνθούν προς το μαιευτήριο, όπου έπρεπε εσπευσμένα να φέρει στον κόσμο το δεύτερό τους παιδί. Η λεία των δραστών, το αντικείμενο αυτό που θα χρησιμοποιείτο για να καταγράψει το ευτυχές γεγονός της γέννησης του μωρού, έγινε η αφορμή να μη γνωρίσει ποτέ το παιδί αυτό τον μπαμπά του. Τραγικό πρόσωπο της ιστορίας, η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη, της οποίας η ζωή ανατράπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Από τότε, κάθε χρόνο η ημέρα γενεθλίων της κόρης της συμπίπτει με τον ημερομηνία θανάτου του άντρα της. 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ:Η γυναίκα του Μανώλη Καντάρη που δολοφονήθηκε κάτω από το σπίτι του για μια κάμερα!

Σύζυγος Καντάρη:«Είναι μια δικαίωση για τον Μανώλη,αλλά δυστυχώς δεν αρκεί για να γυρίσει πίσω»

Ισόβια κάθειρξη στους δύο Αφγανούς για τη δολοφονία Καντάρη

 

Η Σιμόνα Βιρτζίλι περιέγραψε 8,5 χρόνια μετά, εκείνη την τραγική ημέρα αλλά και τη δύσκολη καθημερινότητα που είχε μετά τη δολοφονία του συζύγου της, στην εκπομπή του Alpha «Μεσάνυχτα».

«Έφυγε για να φέρει το αυτοκίνητο, στο κινητό δεν απαντούσε και 20 λεπτά αργότερα αποφάσισα ότι έπρεπε να κατέβω για να δω τι συμβαίνει. Η διαίσθηση ότι κάτι κακό συμβαίνει ήταν πάρα πολύ έντονη» είπε συγκινημένη. Κατέβηκε με τη μητέρα της από το σπίτι. Η αστυνομία μόλις είχε προλάβει να αποκλείσει το σημείο με κόκκινη κορδέλα. Η γυναίκα είχε αποσπασματικές εικόνες από τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπη με την τραγωδία. «Είδα τα παπούτσια του, μετά το χέρι του…και γύρω λίμνη αίματος. Δε με άφησαν να πλησιάσω. Λίγο πριν φύγω με ασθενοφόρο για το μαιευτήριο, τότε κατάφερα να δω το πρόσωπό του και να βεβαιωθώ τι είχε συμβεί». H ίδια αποκάλυψε ότι μέσα στο ασθενοφόρο αποφάσισε το όνομα της κόρης της. Της έδωσε το όνομα «Εμμανουέλα» 

Η κ.Βιρτζίλι εξήγησε ότι από τις κάμερες ασφαλείας διαπίστωσε μαζί με τον δικηγόρο της ότι ο άντρας της δολοφονήθηκε μέσα σε 14 δευτερόλεπτα. 

Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα μια ζωή εξατμίστηκε

Στο δικαστήριο είπε χαρακτηριστικά ότι «κάποιος που αφαιρεί μια ζωή μέσα σε 14”για μία κάμερα, σίγουρα θα ξαναέκανε ένα τέτοιο έγκλημα». Οι δύο από τους τρεις δράστες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ο τρίτος διαφεύγει.  Όταν ερωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένη που επιβλήθηκε στους δολοφόνους του άντρα της η ανωτάτη των ποινών, η Σιμόνα Βιρτζίλι είπε: «Καμία ποινή δε θα φέρει πίσω κάποιον. Όμως υπάρχουν δύο μικρά παιδιά που θα ρωτήσουν “μαμά τι έγινε ο κακός;”. Για τα παιδιά χρειάζεται η απόδοση της δικαιοσύνης». 

Η χήρα του Μανώλη Καντάρη ανέφερε πως 40 μέρες μετά τη δολοφονία έφυγε από το εκείνο το σπίτι και δεν ξαναγύρισε. Επεσήμανε πως δεν είχε την πολυτέλεια να θρηνήσει και να είναι λυπημένη, γιατί έπρεπε να φροντίσει δύο παιδιά. Τόνισε ότι από τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν σε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο από την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους που στάθηκαν στο πλευρό της. 

Για τους δράστες, παραδέχτηκε τα συναισθήματά της λέγοντας ότι «είμαι πάρα πολύ θυμωμένη ακόμα», καθώς και ότι ένιωσε «ανασφαλής μέσα στη χώρα» της.

Τέλος είπε ότι «για όσους συνεχίζουν να ζουν χρειάζεται να έχουν ανθρώπους δίπλα τους. Υπήρξε άνθρωπος που βοήθησε τα παιδιά μου και είμαι ευγνώμων γι’αυτό», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος νέος σύντροφος στάθηκε στο πλευρό της ιδίας και των παιδιών της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top