Αρσάκειο: «Ο 15χρονος δέχεται νέο bullying, τον αντιμετωπίζουν ως καταδότη»

Νέες καταγγελίες από τον δικηγόρο της οικογένειας

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου bullying στο Αρσάκειο από συμμαθητές του, που του έδεσαν πετονιά στον λαιμό. 

Ο κ. Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως ο Εισαγγελέας Ανηλίκων παρέπεμψε ξανά τη δικογραφία στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ για να γίνει περαιτέρω έρευνα. 

Αρσάκειο: «Πάμε σε πόλεμο, δε με ενδιαφέρει η συγγνώμη»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικογένεια, με μεγάλη ευαισθησία διερευνά το περιστατικό, τονίζοντας ότι δε θα σταθεί αμιγώς στην τιμωρία των ανήλικων δραστών. 

«Οι ανήλικοι δράστες δεν είναι υπεύθυνοι ακόμα και ωσότου να κλείσουν τα 15 έτη για τις πράξεις τους και η τυχόν τιμωρία τους από την Δικαιοσύνη θα είναι κάποια θεραπευτικά μέτρα που θα τεθούν για την καλύτερη εξέλιξη τους. Αυτό που θα διερευνήσει οικογένεια είναι οι ποινικές ευθύνες των εποπτευόντων καθηγητών και του ΔΣ του σχολείου. Γιατί από την δικογραφία προκύπτει ότι υπήρχαν και άλλα παρόμοια περιστατικά. Επομένως θα πρέπει να διερευνηθεί αν το σχολείο λάμβανε ή δεν λάμβανε μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών, αλλά κυρίως για την σωστή ενημέρωση και την καθοδήγηση των παιδιών που φέρονται ως δράστες και για ποιο λόγο συνέβησαν τα περιστατικά αυτά», είπε ο κ. Δημητρίου.

Αρσάκειο: «Παρακολουθείται από ειδικούς», λέει η μητέρα του 15χρονου

Πρόσθεσε επίσης πως η μητέρα και το παιδί πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να γίνει μια απλή καταγραφή του περιστατικού, όμως η αστυνομία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως όταν είδε τα σημάδια από την κακοποίησή του μαθητή. 

Κατήγγειλε ακόμα πως ο 15χρονος μέχρι και τώρα υπόκειται σε bullying γιατί μίλησε για τα όσα του συνέβαιναν στο σχολείο του. 

Αρσάκειο: «Δεν ήταν η πρώτη φορά» - Τι είπε ο 15χρονος για το bullying

«Το παιδί είναι σε μετατραυματικό στρες. Ωστόσο πήγε στο σχολείο και η υποδοχή είναι αυτή που συνήθως γίνεται σε έναν εντός πολλών εισαγωγικών καταδότη. Γιατί παρότι έχει υποστεί αυτή τη συμπεριφορά, από τους δράστες δέχεται bullying ως ο καταδότης που κινητοποίησε νομική διαδικασία για την τιμωρία αυτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top