Αρσάκειο: «Δεν ήταν η πρώτη φορά» - Τι είπε ο 15χρονος για το bullying

«Αυτό με την πετονιά έχει ξαναγίνει»

Σοκαρισμένοι είναι οι γονείς και οι μαθητές του Αρσάκειου, μετά το άγριο περιστατικό bullying σε 15χρονο. «Δεν μπόρεσα να αντιδράσω, γελούσαν μαζί μου», φέρεται να είπε το θύμα στην κατάθεσή του, ενώ οι συμμαθητές του ισχυρίζονται ότι αντίστοιχο περιστατικό έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν.

Τι απαντά το Αρσάκειο για το bullying στον 15χρονο μαθητή του

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού στο Αρσάκειο. Όλα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή. Οι μαθητές τάξης του γυμνασίου περίμεναν στην αίθουσα τον καθηγητή τους για να ξεκινήσει το μάθημα, όταν πέντε αγόρια και ένα κορίτσι αποφάσισαν να βασανίσουν με φρικτό τρόπο έναν 15χρονο συμμαθητή τους.

Πήραν από τη ντουλάπα μια πετονιά, τον περικύκλωσαν και στη συνέχεια έβαλαν την πετονιά στον λαιμό του. Τον τράβηξαν με δύναμη, τραυματίζοντάς τον, ενώ την ίδια ώρα προσπαθούσαν να τυλίξουν την πετονιά σε όλο του το σώμα, όσο τον κορόιδευαν και τον έβριζαν.

«Είχαμε διάλειμμα κι εγώ, όπως και η παρέα των έξι παιδιών, βρισκόμασταν στην αίθουσα διδασκαλίας. Ξαφνικά, με πλησίασαν και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, με περικύκλωσαν και με ακινητοποίησαν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Τότε μου τύλιξαν μια πετονιά στον λαιμό και προσπάθησαν να την τυλίξουν και σε όλο μου το σώμα. Γέλαγαν μαζί μου, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι μαθητές του σχολείου που παρακολουθούσαν», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 15χρονος, σύμφωνα με το Mega.

Αρσάκειο: «Αυτό με την πετονιά έχει ξαναγίνει»

Την ίδια ώρα, τα στόματα των μαθητών μετά το περιστατικό άρχισαν να ανοίγουν. Αποκαλύπτουν ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό bullying που συμβαίνει στο σχολείο τους.

Μάλιστα, ένας από αυτούς ισχυρίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 15χρονος δέχεται επίθεση και ότι αυτό με την πετονιά «γινόταν πολλές φορές».

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση το Αρσάκειο, στην οποία αναφέρει ότι θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τον Σύλλογο Διδασκόντων. Παράλληλα, έχει ήδη υποβληθεί κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top